ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Ήδη σε πλήρη η εξέλιξη βρίσκεται μπαράζ επαφών με ξένα και εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα οποία δείχνουν σημαντικό αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση.
Όπως ανέφερε πριν από λίγο οι κ.κ. Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής – Chief Financial Officer, και Δημήτρης Κωστόπουλος, Διευθυντής Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές & Αναλυτές, σε ενημέρωση δημοσιογράφων, η τράπεζα επιστρέφει το 2023 σε «στιβαρή μερισματική πολιτική».
Από την περασμένη Δευτέρα που η τράπεζα ανακοίνωσε το αναθεωρημένο σχέδιο Tomorrow και την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ, οι επαφές με ξένους και Έλληνες επενδυτές είναι συνεχείς.
Όπως ανέφεραν τα στελέχη της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιούνταν 5 συναντήσεις/ ενημερώσεις τη μέρα -συνολικά 25- και άλλες 20 έχουν προγραμματιστεί για αυτήν τη βδομάδα και την επόμενη θα γίνει παρουσίαση σε Έλληνες θεσμικούς. Μέχρι τη γενική συνέλευση οι συναντήσεις με επενδυτές θα ξεπεράσουν τις 100.
Ανάμεσα στους ξένους επενδυτές που ενημερώνονται από την διοίκηση της Alpha Bank είναι ο κ. Πόλσον (με ποσοστό 6,48% στην τράπεζα), Capital (3,22%), Black Rock (5%) Norges Bank (3,20%), Vanguard fund (2,96%).
Η ανταπόκριση είναι θετική, όλοι είναι υποστηρικτικοί και θέλουν να συμμετάσχουν στην αύξηση. Ενώ οι νέοι επενδυτές που θέλουν να συμμετάσχουν στην αύξηση θα πρέπει πρώτα να γίνουν μέτοχοι της τράπεζας
Εφιστούμε την προσοχή ότι τα χρήματα της ΑΜΚ θα πάνε χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη, είναι μία αύξηση αναπτυξιακή, να δοθούν δάνεια, σημείωσαν.
Και συμπλήρωσαν πως οι μέτοχοι θα έχουν απόδοση 15%, σημειώνοντας πως «δεν βρίσκεται εύκολα στην Ευρώπη απόδοση σε τέτοιο ποσοστό».
Να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ -που έχει το 10,94% της τράπεζας- έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει το δικαίωμα του στην αύξηση.
Διαβάστε επίσης:
Τράπεζες: Διαχειρίσιμα τα «κόκκινα» δάνεια της κρίσης – Οι τιμές στόχοι των επενδυτικών οίκων
Χαλαρότερα κριτήρια χρηματοδότησης προτείνουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες