• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Κοντά στα 500 εκατ. ευρώ οι εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Βanking της Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Βanking της Τράπεζας Πειραιώς


    Στα 450 με 470 εκατ ευρώ εκτιμάται ότι θα φτάσουν οι εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς φέτος, ενώ στις αρχές του 2025 η τράπεζα θα λανσάρει νέο «πράσινο» δάνειο για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και παράλληλα ξεκινά η Snappi.

    Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» τόνωσε τη ζήτηση για στεγαστικά, λέει στο mononews.gr ο Βασίλης Κουτεντάκης, επικεφαλής του retail της Τράπεζας Πειραιώς, -η οποία έχει 30% μερίδιο αγοράς στην στεγαστική πίστη-, και υπογραμμίζει πως περιμένει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο με την ενεργοποίηση του «Σπίτι μου 2» στις αρχές του 2025. Ωστόσο η ζήτηση για στεγαστικά παραμένει υποτονική καθώς οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τα επιτόκια παρέμειναν για μεγάλο διάστημα σε υψηλά επίπεδα, ενώ όσοι κερδίζουν από την εργασία τους περισσότερα χρήματα απ΄όσα δηλώνουν στην εφορία, αποφεύγουν τον τραπεζικό δανεισμό για την αγορά ακινήτων.

    Την περασμένη εβδομάδα ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε εκδήλωση για την βιώσιμη τραπεζική προανήγγειλε το λανσάρισμα νέο «πρασινου» δανείου στις αρχές του 2025 με ευνοϊκή τιμολόγηση. Ενώ σε συνεργασία με την εταιρεία CFP Green Buildings, η Πειραιώς θα αναπτύξει ένα εξειδικευμένο «εργαλείο» που θα διευκολύνει την αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων και θα προτείνει μέτρα για τη βελτιστοποίηση της, με μετρήσιμο οικονομικό όφελος.

    Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της τράπεζας που επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητο τους, θα λαμβάνουν εξατομικευμένη διάγνωση, προτάσεις και λύσεις για τη βιώσιμη ανακαίνιση των ακινήτων τους, καθώς και εξειδικευμένα προϊόντα με προνομιακούς όρους από τις αρχές του 2025.

    Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, η Πειραιώς ήδη προσφέρει σε 150.000 πελάτες της χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους.

    Πάνω από 6 εκατ. πελάτες

    Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς -με την πελατειακή της βάση να αριθμεί πάνω από 6 εκατ πελάτες (σχεδόν το 60% του πληθυσμού)-, έχει σήμερα χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων 32 δισ ευρώ και μερίδιο αγοράς 25%. Και σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, στόχος είναι το 2027 να έχουμε προσεγγίσει τα 40 δισ. ευρώ εκ των οποίων περισσότερα από 5-6 δισ. προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση.

    Στο μεταξύ η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στην τελική ευθεία για το εμπορικό λανσάρισμα της Snappi -της ψηφιακής τράπεζας που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία τη Natech-, η οποία έχει πλήρη ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια, αλλά και την επέκταση της μέσα στο 2025 σε 3- 4 ευρωπαϊκές χώρες.

    Μάλιστα όπως σημείωσε ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης η Snappi θα προσφέρει embedded finance σε όλες τις χώρες, λύσεις σε ιδιώτες πελάτες για την καθημερινή τραπεζική αλλά και σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και υπογράμμισε πως η ψηφιακή τράπεζα θα καλύψει τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Gen Z και των Millennials με προϊόντα που έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προσιτό κόστος και χαρακτηρίζονται από ταχύτητα και ασφάλεια.

    Στόχος είναι το 2026 η snappi θα έχει 1 εκατομμύριο πελάτες και 150 συνεργασίες με εμπόρους και θα προσφέρει μικρο-χρηματοδοτήσεις μέσω ψηφιακών καναλιών και προϊόντα edded finance για τους συνεργαζόμενους εμπόρους, αλλά και ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων πληρωμών.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναπτυξιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Συνάντηση Κουρέτα με συνεταιριστές

    Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου

    Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου



    ΣΧΟΛΙΑ