Μπορεί ο ανταγωνισμός να ήταν υψηλός, έχοντας να αντιμετωπίσει αξιόλογα μοντέλα όπως το Audi e-tron και το Volvo S60/V60 (τα οποία βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση), ωστόσο η Jaguar I-Pace κατάφερε μετά την ευρωπαϊκή της πρωτιά να αναδειχθεί κορυφαίο αυτοκίνητο και σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2019.
Το ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar, κυριάρχησε στην απονομή των βραβείων που έγιναν στο πλαίσιο της Εκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, κατακτώντας μάλιστα συνολικά την πρωτιά σε τρεις κατηγορίες: Το βραβείο σχεδιασμού αυτοκινήτου (World Car Design of the Year), αυτό του «πράσινου» αυτοκινήτου της χρονιάς (World Green Car of the Year) και φυσικά του αυτοκινήτου της χρονιάς (World Car of the Year).
Η Jaguar I-Pace είχε κατακτήσει και το τίτλο του Ευρωπαϊκου Αυτοκινήτου της Χρονιάς τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη.
Οι νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών είναι το Suzuki Jimny που πήρε τον τίτλο του World Urban Car, το Audi A7 που ανακηρύχθηκε World Luxury Car, ενώ αυτόν του World Performance Car of the Year κατέκτησε η McLaren 720S.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι Σαζίντ Ρατζάι – Τουλάχιστον 281 οι τραυματίες
- Χατζηβασιλείου: Η εξωστρέφεια είναι εθνική στρατηγική επιλογή
- Κοντογεώργης: Αποπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας για να μπορούμε να επιστρέψουμε περισσότερα στην κοινωνία
- Κυριάκος Μητσοτάκης για πάπα Φραγκίσκο: Πενθεί κάθε άνθρωπος που πιστεύει στις αξίες της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης
