Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τι αλλάζει στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

μηχανογραφικά

Αλλαγές που αφορούν στην ένταξη σε Σχολές, Τμήματα, αλλά και στην κατανομή τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία και που θα ισχύσουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους (2018-19), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά, οι αλλαγές που αφορούν τα επιστημονικά πεδία, είναι οι εξής:

Εξάλλου, για την εισαγωγή στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Αγγλικά».

Επίσης, στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για εισαγωγή στα ανωτέρω τμήματα με τη διαδικασία του 10%, χωρίς νέα εξέταση, απαιτείται να είχαν εξεταστεί επιτυχώς στην αντίστοιχη ξένη γλώσσα το έτος που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανελλαδικές: Ανατροπές στις βάσεις του 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γαβρόγλου: Πολύ λιγότερα μαθήματα και μεγαλύτερο βάθος στη Γ’ Λυκείου