ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αμερικανική Φαρμακοβιομηχανία, αυτό θα μπορούσε να συμβεί λόγω του μηχανισμού δράσης του αντιικού φαρμάκου. Ωστόσο, σε πολύ μεγάλες δόσεις που χορήγησαν σε πειραματόζωα δεν φάνηκε να υπάρχει επίπτωση στο γενετικό υλικό. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο εργαστήριο σε νεκρά κύτταρα, σε καλλιέργειες, εάν αφήσεις το χάπι πολύ καιρό είναι πιθανό να μπει στο DNA.
«Αυτό θα μπορούσε να ισχύει θεωρητικά. Αλλά δεν φάνηκε τίποτα τέτοιο σε όλες τις κλινικές μελέτες που κάναμε σε ζωντανούς οργανισμούς. Στην Αγγλία το φάρμακο πήρε έγκριση. Ωστόσο, εκκρεμεί η έγκρισή του από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως μας είπαν από την εταιρεία MSD.
Η δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature πιθανόν να προέκυψε μετά τη δημόσια συζήτηση για το φάρμακο που διοργάνωσε ο FDA με ομάδα ειδικών, όπως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αντιικό χάπι τελικά μειώνει κατά 30% και όχι κατά 50% όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, λόγω της λοίμωξης Covid-19.
Διαβάστε επίσης:
Αντιικό χάπι της Merck: Συνεχίζονται οι επιφυλάξεις των επιστημόνων
Pfizer: Σύμφωνα με ανάλυση το χάπι δείχνει 90% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στην ογκολογία
- Gigabit Voucher: Άνοιξε η πλατφόρμα για την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης – Δικαιούχοι και οδηγίες
- MicroStrategy: Αγόρασε επιπλέον 51.780 bitcoin έναντι 4,6 δισ. δολαρίων
- Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Συνελήφθη 31χρονος – Εντοπίστηκε αποτύπωμά του σε σακούλα