ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αρχικά η αυτόματη μέτρηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ, ωστόσο, στη συνέχεια αναθεωρήθηκε σε 3,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο 11χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Αθήνας και εστιακό βάθος τα 14,5χλμ.
Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό δίνει τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 11χλμ. βόρεια της Αθήνας, ενώ αναφέρει ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 5χλμ.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης δήλωσε στο newsbeast ότι «ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ και επίκεντρο την Μεταμόρφωση».
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για το αν πρόκειται για ανησυχητικό γεγονός ή όχι, αλλά όπως σημείωσε ο κ. Τσελέντης, βάση της εμπειρίας του και της εκτίμησής του ο ίδιος δε θεωρεί πως πρόκειται για τέτοιο.
Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ έδωσε το ίδιο μέγεθος και τοποθέτησε το επίκεντρο του στον κόμβο της Κηφισίας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, «πρόκειται για σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αθήνα. Το εστιακό του βάθος ήταν πολύ χαμηλό και η δράση του μέσα στον αστικό ιστό.
Αυτό είχε κάποιο καιρό να συμβεί- αν και υπάρχουν αρκετοί μικροσεισμοί, οι οποίοι όμως δεν γίνονται αισθητοί στην Αττική, τον τελευταίο καιρό.
Για την ώρα δε φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για τα πλήρη χαρακτηριστικά του.
Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να σχετίζεται με απόληξη του ρήγματος της Πάρνηθας, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το αρνητικό. Σε κάθε περίπτωση, το παρακολουθούμε στενά».
Σημειώνεται ότι μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 14:10 σημειώθηκε ένας μικρός σεισμός μεγέθους 1,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Διαβάστε επίσης:
Νέος σεισμός 3,2 Ρίχτερ στη Θήβα
Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση καθαριότητας στον Άγιο Παύλο
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Προς προκήρυξη 500 MW φωτοβολταϊκό στην Πτολεμαΐδα