ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι μαγειρεύει ο maître Λιβάνιος, τα ραντεβού του Εξάρχου και το ράλι στην Αττικής, τα μυστικά της ΓΕΚ και τα 19 ευρώ, το beef Σταϊκούρα – Ταχιάου, τι θα στηρίξει ο Μηταράκης, και ο καινοτόμος Ρέμος
Υλικά Συνταγής
-
Για τα σνίτσελ
- 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 αυγά
-
Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά
- 5 πατάτες
- 250 γραμ. γάλα
- 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλ. θυμάρι
- λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο ή στο τηγάνι. Για πολλή νοστιμιά, συνοδεύστε το με τις υπέροχες πατάτες φούρνου που σας προτείνω.
Για τα σνίτσελ πανέ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.
Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.
Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.
Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά
Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι το ωραιότερο συνοδευτικό για το σνίτσελ σας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Πηγή: Argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η συνταγή από την Αργυρώ για νόστιμους, μελωμένους γίγαντες στον φούρνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συνταγή για το τέλειο γαλακτομπούρεκο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Με red flags και ερωτήματα για τον ΑΔΜΗΕ η προκαταρκτική αξιολόγηση
- Πόλεμος Σίψα (ΕΚΤΕΡ) με Μιτζάλη (ΑΒΑΞ) σε δύο μέτωπα
- Φάρμα Κουκάκη: Το ρεκόρ πωλήσεων και οι νέες πράσινες επενδύσεις
- Αντώνης Λυμπέρης: Ο bon vivant «βασιλιάς» των περιοδικών life style που όρισε την αισθητική επί μια 20ετία