Στο όριο οι σχέσεις του Γρηγόρη Ψαριανού με το Ποτάμι. Ο βουλευτής έστειλε το πρωί μήνυμα ότι δεν θα παραμείνει στο κόμμα, αν αποφασιστεί ότι «θα κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης». Στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση των κομματικών οργάνων.

Ο κ. Ψαριανός, ερωτηθείς εάν θα φύγει από το Ποτάμι, απάντησε: «Δεν σημαίνει a priori ότι θα φύγουμε με τον Αμυρά. Αν το Ποτάμι, το κατά καιρούς πολιτικό συμβούλιο όπως συγκροτείται από τον Σταύρο, γιατί αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις, αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης, αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση a la carte εγώ δεν έχω θέση σε αυτό το κόμμα. Μια τέτοια κίνηση εκθέτει τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ποταμιού».

«Μπορεί η κυβέρνηση να πει τώρα ότι είναι νύχτα. Έχει 151 να στηρίξει, εμένα δεν με χρειάζεται. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αντιπολίτευση. Δεν θα κάνουμε τα ρεπό των διαφωνούντων. Θα γίνω εγώ ρεπατζής του Ζουράρι ή του Παπαχριστόπουλου;» συνέχισε ο κ. Ψαριανός μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Και συνέχισε: «Διαφωνώ καθέτα, είναι ένα περιστατικό που θα ήθελα να αποφύγουμε να κάνει ο Σταύρος τα ρεπό του Καμμένου […] Εγώ θα πιέσω όσο μπορώ το Ποτάμι να μην ψηφίσει τη Συμφωνία, έχουμε να διαλέξουμε στο Μακεδονία σκέτο ή με το σύνθετή ονομασία. Θα προτιμούσα το ‘νέα’ και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό».

Μιλώντας γενικότερα για τη στάση που αναμένεται να κρατήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού ο κ. Ψαριανός παρατήρησε ότι «δεν καταφέραμε να έχουμε κοινή γραμμή» και πρόσθεσε ότι «ο Σταύρος και ο Μαυρωτάς θα την ψηφίσουν τη συμφωνία και ο Λυκούδης φαίνεται ότι πάει για αποχή ή παρών».

Χθες στην ομιλία του στην Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Για να μη χάσουμε εντελώς τη λογική μας, ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφος για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε και εμείς ιδεοληπτικοί».

Σήμερα, ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «H ψήφος μου δεν θα είναι αρνητική, δεν θα είναι “όχι”, αλλά πρέπει να σκεφτώ πώς μπορώ να εκφράσω και τη θετική μου άποψη και τη διαφωνία μου με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η Συμφωνία στη Βουλή».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς σημείωσε: «Είναι άσκηση ισορροπίας, έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη Συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην Ολομέλεια οι Πρέσπες, ακόμη κι αν καταψηφιστούν από την Επιτροπή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψαριανός: Ο Σταύρος νόμιζε ότι θα μπούμε στο ΠΑΣΟΚ και θα τους πάρουμε το μαγαζί