• Top Stories

    Οι εντυπώσεις που άφησε ο Τραμπ από το ταξίδι του στην Ευρώπη – «Συμπεριφέρεται σαν μεθυσμένος τουρίστας»

    Τραμπ


    Τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για ένα «επιτυχημένο ταξίδι στην Ευρώπη», η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλάει για τίτλους τέλους της Αμερικανικής συμμαχίας με την Ευρώπη.

    Οι αμήχανες χειραψίες του Αμερικανού προέδρου με τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο άκομψος τρόπος που έσπρωξε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου και η αποφυγή του να συζητάει καίρια ζητήματα είναι μερικοί από τους λόγους που υποχρεώνουν τους ηγέτες των άλλων κρατών να μην τον υπολογίζουν ως σύμμαχο.

    Μάλιστα, αξιωματούχος έκανε λόγο για «υπεροψία» του προέδρου των ΗΠΑ και δήλωσε στο Daily Beast ότι, «σε θέματα διπλωματίας, ο Ντόναλντ Τράμπ συμπεριφέρεται σαν ένας μεθυσμένος τουρίσταςΕίναι θορυβώδης και ευτελής, θέλει να πρωταγωνιστεί στον χώρο. Σπρώχνει τους άλλους χωρίς ούτε να το καταλάβει. Δεν είναι αποτελεσματικό».

    Η Μέρκελ με την σειρά της ανακοίνωσε σε μια ομιλία στην Βαυαρία πως η ικανότητα της Ευρώπης να βασίζεται στις ΗΠΑ, «πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, ως ένα βαθμό. Αυτό είναι που κατάλαβα τις τελευταίες μέρες. Η Ευρώπη πρέπει να πάρει την μοίρα της στα δικά της χέρια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντράγκι: Η Eυρώπη να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή Σαββίδη προς Alpha Bank για Mega: Θα δώσω 25 εκατ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων σε τράπεζες και εργαζόμενους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζέφρι Πάιατ: Ο Αμερικανός πρέσβης αποχαιρετά τον Μητσοτάκη με μία φωτογραφία από το 1991



    ΣΧΟΛΙΑ