ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διασυνδέσεις με την Τσετσενία, αλλά και το ISIS φέρεται να είχε ο Τούρκος Γκιοκμέν Τανίς, ο οποίος άνοιξε πυρ σε τραμ στην Ουτρέχτη, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους πέντε.
Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος ζει στην ολλανδική πόλη και γνώριζε τον δράστη, μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία του BBC, τόνισε ότι ο Τανίς που γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1981, στο παρελθόν είχε πολεμήσει στην Τσετσενία.
Από την πλευρά του, ο πατέρας του Γκιοκμέν Τανίς, Μεχμέτ, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ΙΗΑ ότι εδώ και 3-4 χρόνια δεν είχε καμία επικοινωνία με το γιο του.
Η ολλανδική αστυνομία κατονόμασε ως δράστη τον 37χρονο Τούρκο Γκιοκμέν Τανίς και έδωσε στην δημοσιότητα την φωτογραφία του, τον οποίο αναζητά στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το αιματηρό περιστατικό, το οποίο οι αρχές θεωρούν «τρομοκρατική ενέργεια».
https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1107636046685188096
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί και εννιά τραυματίες από την επίθεση στο τραμ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί και εννιά τραυματίες από την επίθεση στο τραμ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάλυμνος: 15χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από φωτοβολίδα
- ΗΠΑ: Μπλόκο από το Ανώτατο Δικαστήριο στον Τραμπ για τις απελάσεις Βενεζουελάνων μεταναστών
- Ιταλία: Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
- Τζέι Ντι Βανς: Επίσκεψη στο Βατικανό και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας
