Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μπέτυ Μπαζιάνα: Νομίζω ότι το έκανε για να τιμήσει τους οικοδεσπότες, να δείξει ότι ψωνίζει κινέζικα

** Πολλά ακούστηκαν για το στράπλες φόρεμα της πρώτης κυρίας, ( Μπέτυ Μπαζιάνα) αυτό το βαθυκόκκινο που φόρεσε για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Θα έρθω και στο φόρεμα αφού πρώτα σας πω τι πραγματικά σας ενόχλησε. Δεν ήταν το ρούχο, ήταν η στάση του σώματος. Μια γυναίκα δεν κάθεται με τα πόδια ανοιχτά σε ημιανάπαυση, δεν ποζάρει σαν φαντάρος. Αν είχε κάνει λίγο μπαλέτο θα τοποθετούσε κάπως αλλιώς τα πόδια, να συγκλίνουν με έναν κομψό τρόπο. Και τα χέρια δεν θα άφηνε να πέφτουν στο πλάι, θα τα είχε ελαφρώς ανασηκωμένα, ελαφρώς λυγισμένα, να ακουμπούν ανεπαίσθητα το μπροστινό μέρος της λεκάνης της.

*Την ίδια δυσάρεστη εντύπωση μου έκανε μια κυρία στον Αστέρα, όπου πήγα για μια βουτιά χθες το απόγευμα. Επάνω της ήταν όλα τέλεια, πάντα σε σχέση με την ηλικία της. Μην ψάχνετε σε μια πενηντάρα τις αναλογίες της εικοσάρας, δεν θα τις βρείτε. Είχε λοιπόν την κορμοστασιά μιας γυμνασμένης, ώριμης γυναίκας και φορούσε ολόσωμο μαγιό, στο βαθυκόκκινο χρώμα του προαναφερθέντος φορέματος. Όλα καλά, μέχρι τη στιγμή που την είδα να κάθεται στην ξαπλώστρα. Βολεύτηκε με τα πόδια ανοιχτά. Πόσο ακαλαίσθητη η πόζα για δημόσιο χώρο… Είναι αρκετές οι γυναίκες που δεν τα προσέχουν αυτά και έχουν κίνηση και στάση σώματος οδηγού νταλίκας.

*Επανέρχομαι στο βαθυκόκκινο τσίτι που επέλεξε η σύζυγος του πρωθυπουργού (Μπέτυ Μπαζιάνα) για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Νομίζω ότι το έκανε για να τιμήσει τους οικοδεσπότες, να δείξει ότι ψωνίζει από τα κινέζικα. Ο τρόπος με τον οποίο έπεφτε η δαντέλα στο μπούστο έδειχνε ότι το ύφασμα ήταν φτηνό και η μοδίστρα δευτέρας διαλογής. Ένα φτηνιάρικο ρούχο δείχνει πάντα φτηνιάρικο ακόμη κι αν το σώμα από μέσα είναι καλλίγραμμο. Ένα φτηνιάρικο ρούχα που είναι και κοντό, αφήνει και τους ώμους ακάλυπτους, γίνεται τραγικό. Την ίδια εικόνα δίνουν κάτι αθλήτριες από την επαρχία, όταν τις προσκαλούν σε κάποια δεξίωση και αναγκάζονται να απεκδυθούν τη φόρμα και το αθλητικό υπόδημα. Δεν μπορούν να το υποστηρίξουν.

 

*Άφησα το κυριότερο για τελευταίο. Υπάρχει ένα άγραφο πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο δεν πηγαίνουμε σε κηδείες με το μαγιό, δεν πηγαίνουμε για δουλειά με την παντόφλα, δεν πηγαίνουμε με κοστούμι να παίξουμε τένις. Κάθε περίσταση έχει το ρούχο της και η Μπέτυ Μπαζιάνα διάλεξε φόρεμα κοκτέιλ, που είναι κατάλληλο για δεξιώσεις αλλά όχι για επίσημη, υπαίθρια πολιτική εκδήλωση. Καθώς το κοκτέιλ φόρεμα ήταν φτηνιάρικο, τολμώ να πω ότι η Μπέτυ Μπαζιάνη ντύθηκε για να πάει στα μπουζούκια. Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενοχλεί που υπάρχουν γυναίκες ακαλαίσθητες, ας φορούν βαθυκόκκινα για τις πίστες των λαϊκών ασμάτων, ας κάθονται με τα πόδια ανοιχτά. Δεν ασχολούμαι μαζί τους, δεν τις συνοδεύω, δεν τις φέρνω στο σπίτι μου. Θέλω φινέτσα. Αν κρίνω την κυρία πρωθυπουργού είναι επειδή με εκπροσωπεί και με κάνει να ντρέπομαι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/pii-epichirimaties-tha-valoun-lefta-stin-tileorasi-ke-pii-ochi-neo-enantion-tou-paleou/58846

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/tromos-stin-ikonomia-pia-ine-epomeni-epichirisi-pou-tha-skasi/58828