Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τι ειπώθηκε στο γεύμα Μητσοτάκη με Ευρωπαίους επιτρόπους

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις Βρυξέλλες, με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προεξέχοντος του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι κύριοι:

-Jyrki Katainen, Αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα

-Guenther Oettinger, Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων

-Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

-Phil Hogan, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

-Carlos Moedas, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας

-Gabriel Mariya, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς «ο κ. Μητσοτάκης έτυχε μιας ασυνήθιστα θερμής υποδοχής όπου παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης  ως αυριανός πρωθυπουργός. Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει».

Τέλος, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαναν με νόημα ότι «οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή Κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός επιστρέφει με άδεια χέρια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σπίρτζης: Αφαίρεση άδειας για όσους προκαλούν ατυχήματα μιλώντας σε κινητό ή πετώντας ένα τσιγάρο