Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στόχος η κινητοποίηση των ευπαθών ομάδων για τη ΝΔ

Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός

Οι επόμενες εκλογές για πολλούς θα κριθούν στο ποιος τελικά θα καταφέρει να κινητοποιήσει τις λαϊκές μάζες που νιώθουν αποκλεισμένες από την κρίση. Στην ΝΔ το συγκεκριμένο στοιχείο δεν περνά απαρατήρητο κάτι που έγινε ορατό κατά τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 3ο προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στους “αδύναμους” της ελληνικής κοινωνίας παρουσιάζοντας μια κοστολογημένη πρόταση με παροχές και παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι όχι μόνο δεν στηρίζει τους αδύναμους αλλά κάνει τους “φτωχούς φτωχότερους”.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν η ΝΔ καταφέρει να κινητοποιήσει το συγκεκριμένο εκλογικό κοινό, που αφορά τα κατώτερα οικονομικά στρώματα που νιώθουν αποκλεισμένα, τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο θα μπορέσει να αγγίξει τη αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, αλλά παράλληλα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πολιτική του κυριαρχία.

Στόχος από εδώ και πέρα για τους επιτελείς της Πειραιώς είναι η «κεφαλαιοποίηση» της χθεσινής ομιλίας του προέδρου της ΝΔ η οποία περιείχε θετικά μηνύματα για την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Τα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης αφορούν μεταξύ άλλων το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την κατ’οικον διανομή φαρμάκων σε χρόνια και βαριά πάσχοντες, την προτεραιότητα σε ιατρικά ραντεβού, το αφορολόγητο ανάλογα με τον αριθμών των παιδιών.

Η πρόταση αυτή θα επαναλαμβάνεται από εδώ και πέρα από τον πρόεδρο της ΝΔ στην προσπάθεια του να κινητοποιήσει πλατιές μάζες της ελληνικής κοινωνίας ώστε να στηρίξουν την πρόταση του για έξοδο από την κρίση.

Ντεμπούτο για Σπυράκη

Ντεμπούτο κάνει σήμερα η νέα εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, καθώς στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεωργιάδης κατά Λαζόπουλου: Έχει βλάψει την Ελλάδα απείρως περισσότερο από τον Καμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: Τι έχουν πάθει οι Κινέζοι με το Ελευθέριος Βενιζέλος;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλλαγή έκπληξη στους πλειστηριασμούς – Τι ζητούν οι τραπεζίτες