Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κοντονής: Θα «εκλογικεύσουμε» τις ποινές για να μην χρειάζονται «νόμοι Παρασκευόπουλου»

Σταύρος Κοντονής

Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει συγκεκριμένες αλλαγές στον Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν θα είναι αναγκαίοι, επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές δικαστηρίων ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να ψηφίζει και η κυβέρνηση να εισηγείται αποσυμοφρητικούς νόμους και να επεμβαίνει στις αποφάσεις δικαστηρίων» εξήγησε ο κ. Κοντονής, στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδη.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε μια κατάσταση για την οποία η χώρα ελέγχθηκε πολλαπλώς και επιβλήθηκαν πρόστιμα, έτσι εκτιμήσαμε ότι αντί να πληρώνουμε πρόστιμα και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται στην καλύτερη λειτουργία σωφρονιστικού συστήματος.

Νωρίτερα, ο κ. Παρασκευόπουλος είχε δηλώσει πως ο αμφιλεγόμενος νόμος που ο ίδιος εισήγαγε σχετικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών (νόμος Παρασκευόπουλου) είχε έκτακτο χαρακτήρα και πως θα έπρεπε σταδιακά να καταργηθεί.

Με αιχμή αυτή τη δήλωση, ο κ. Κοντονής απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της Αντιπολίτευσης για να πει πως την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης των φυλακών δεν την έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία – όπως ανέφερε – ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ “λάμβανε ορθώς τα μέτρα αυτά” παρά την επανεμπλοκή κρατούμενων σε παρανομίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΝΔ: Ό,τι καταστροφικό επιθυμούσε ο Παρασκευόπουλος, το πέτυχε ήδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν.Παρασκευόπουλος: « Να σταματήσει να ισχύει ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις!»