Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή

Βουλή

Εντείνονται οι διαδικασίες για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις συντάξεις χηρείας, καθώς αναμένεται να εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. συναντήθηκαν σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις χηρείας, προβλέπονται τα εξής:

– Ελάχιστο ποσό σύνταξης, ύψους 384 ευρώ, για τον/την χήρο/χήρα και επιπλέον 384 ευρώ για τα τέκνα, εφόσον ο θανών είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης.

– Τα ως άνω ποσά μειώνονται κατά 1,25% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20, με κατώτατο όριο τα 360 ευρώ.

– Για τέκνα που έχουν χάσει και τους δύο γονείς, δίνονται τα ως άνω ποσά ως ελάχιστα σε κάθε τέκνο ξεχωριστά.

– Δίνεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε τέκνα, σε περιπτώσεις που ο θάνατος επήλθε, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους και κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΙΕΚ και ΚΕΚ. Η σύνταξη χορηγείται κατά τη διάρκεια της φοίτησης έως το 24ο έτος της ηλικίας.

– Σε περίπτωση διακοπής χορήγησης της σύνταξης, λόγω συμπλήρωσης του 18ου έτους, δίνεται η δυνατότητα επαναχορήγησης της σύνταξης κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΙΕΚ και ΚΕΚ. Η σύνταξη χορηγείται κατά τη διάρκεια της φοίτησης έως το 24ο έτος της ηλικίας.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, άμεσα θα υλοποιηθούν και τα εξής μέτρα ενίσχυσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 11,9% για ΝΔ – 76% δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Βαρουφάκης: Το υλικό που έχω καταγράψει βρίσκεται στα χέρια του Κώστα Γαβρά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΗ: Δέσμευσε τους λογαριασμούς της Επιχείρησης Ύδρευσης Κοζάνης για χρέη 7 εκατομμυρίων