• Top Stories

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

    • NewsRoom


    Την προσωρινή κράτηση του Σύρου τζιχαντιστή αποφάσισε ο Ανακριτής Αλεξανδρούπολης. Ο 32χρονος  κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή.

    Παράλληλα, Αρχές, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, επικεντρώνουν την προσοχή τους στο κινητό, στο laptop και σε ένα tablet, τα οποία κατασχέθηκαν όταν οι αρχές μπήκαν μέσα στο σπίτι που διέμενε με την οικογένειά του στην Αλεξανδρούπολη.

    Ωστόσο, η συνήγορος του δήλωσε ότι εντός πέντε ημερών θα παραδώσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία, για να αποδείξει ότι ο 32χρονος ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στον ISIS.

    Ο ίδιος ο Σύρος τζιχαντιστής έχει αποκαλύψει ότι υπηρετούσε στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

    Έχει παραδεχτεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της δίχρονης διαμονής του στην Τουρκία, όπου διέμενε με άλλους πέντε, είχαν στην κατοχή τους 800 χιλιάδες δολάρια και πολλά όπλα, ενώ τα περισσότερα χρήματα τα έδωσαν για να αγοράσουν δεκάδες πλαστά διαβατήρια αλλά και για να χρηματίσουν κρατικούς παράγοντες.

    Εκεί συνελήφθη και φυλακίστηκε, ενώ έπειτα απελάθηκε στη Συρία. Τελικά έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, όπου βρήκε τη γυναίκα και το παιδί του. Από εκεί έφτασαν στο Φαρμακονήσι με βάρκα, μαζί με άλλα 10 άτομα.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι ο Τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κικίλιας: Άνανδρη η επίθεση κατά των Ευέλπιδων



    ΣΧΟΛΙΑ