Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση-Tο 2018 θα είναι εκλογικό έτος

Νεα δημοκρατία ΝΔ

Σκληρή κριτική για το μοίρασμα του κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ανώτατη κομματική πηγή ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

“Το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια. Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λόγος. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή επιδομάτων” τονίζει ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ. Παράλληλα η ίδια πηγή συμπληρώνει ότι ”θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε”.

Μάλιστα η ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ αναφερόμενη στη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι “στηρίζουμε επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση στην ουσία. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφαρμόσαμε πρώτοι. Και μάλιστα δεν έχει μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων. Ξεκάθαρος ο πανικός. Και έντονη ανησυχία σε πολλά επίπεδα.”

Ακόμη, από το κόμμα της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας σημειώνοντας ότι “η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει, δε θεωρώ πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Οσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα”. Την ίδια στιγμή από το κόμμα της ΝΔ βλέπουν σύντομα εκλογές καθώς ανώτατη κομματική πηγή του κόμματος επισημαίνει ότι “η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές ξεκίνησε, το 2018 θα είναι εκλογικό έτος”.

Έντονη είναι και η κριτική που ασκούν στη ΝΔ για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε σχέση με την πώληση εξοπλιστικών στη Σαουδική Αραβία.

”Σε οποιαδήποτε χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις, Εξαρτημένοι οι δύο τους θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο.Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύω πως η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένω να υπάρξει δικαστική διερεύνηση” υποστηρίζει ανώτατη κομματική πηγή του κόμματος.

“Η πρόταση μομφής δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Το ζήτημα είναι να πάρει θέση ο Τσίπρας” συμπληρώνει η ίδια πηγή σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ στη Βουλή.

Τέλος, η ανώτατη κομματική πηγή σημείωσε ότι η ΝΔ για θα φέρει σύντομα τροπολογία για φυλακές και τις άδειες σχετικά με τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τη διήμερη άδεια Κουφοντίνα.