Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ο Μητσοτάκης διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία την Κατερίνα Παπακώστα

Παπακώστα

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε την Κατερινα Παπακώστα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή σταθηκε η τοποθέτηση της κα Κατερινάς Παπακώστα στη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η τοποθέτηση της “γαλάζιας” βουλευτή ελήφθει ως αιχμή προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Πιο συγκεκριμένα, «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», ενώ χαρακτήρισε θετικές ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ συντεταγμένα καταψήφιζε.

Ο Πάνος Καμμένος όταν διέγνωσε το …ρήγμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσκάλεσε την κ. Παπακώστα στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκείνη την ώρα χτύπησε …κόκκινος συναγερμός στην Πειραιώς. Παρά τη διευκρινιστική δήλωση της κα Παπακώστα ο πρόεδρος της ΝΔ διέγραψε την βουλευτή της ΝΔ καθώς είναι η τρίτη φορά που με τη συμπεριφορά της βρέθηκε εκτός κομματικής γραμμής.

Η πρόσκληση προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μίλησε για πολιτική ανηθικότητα καθώς το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπακώστα είχε διαφοροποιηθεί και στο παρελθόν από τη θέση του κόμματος της όταν είχε πει ότι η ΝΔ έπρεπε να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος, η οποία τελικά οδήγησε στην ρίξη με τους δανειστές, την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β΄αξιολόγησης και στην λήψη νέων μέτρων για μετά το τέλος του μνημονίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά η Κατερίνα Παπακώστα για το περιστατικό στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαριές κουβέντες στη Βουλή μεταξύ Καμμένου – Γεωργιάδη στη συζήτηση για τα F-16