Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ίσως δεν ήταν συμβόλαιο θανάτου

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά και οι φήμες για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Τα νέα αστυνομικά στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος φαίνεται να δείχνουν πως δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα.

Το σκηνικό της δολοφονίας δείχνει ότι ενδεχομένως οι δύο δράστες, οι οποίοι συνάντησαν τον άτυχο δικηγόρο για περίπου 20 λεπτά κατ’ ιδίαν στο γραφείο του, υπέβαλαν ενδεχομένως αιτήματα για κάποια υπόθεση, τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά και ακολούθησε η δολοφονία.

Οι δύο δράστες προσήλθαν στο δικηγορικό γραφείο στην Ασκληπιού 154 με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Παρέμειναν περί τα 20 λεπτά στο γραφείο του και διακινδύνευσαν να τους δουν αυτόπτες μάρτυρες –όπως ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου που ήταν στο γραφείο– αλλά και οι κάμερες ασφαλείας από γειτονική τράπεζα. Δεν ενδιαφέρθηκαν αν άφησαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA) το οποίο εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Οπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες και εικασίες από την πλευρά της αστυνομίας η υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» απομακρύνεται και οι υποψίες πλέον στρέφονται σε άλλο ενδεχόμενο.

Οπως φαίνεται υπήρξε προσέγγιση του δικηγόρου από τους δράστες, είτε για κάποια υπόθεση που είχε αναλάβει ή θα αναλάμβανε, είτε χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα κάποια υπόθεση για να του ασκηθούν πιέσεις ενδεχομένως για θέμα επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στην διάθεσή τους, την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:

Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκαρισμένος δηλώνει ο Quentin Tarantino για το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες των δικηγόρων – Πανελλαδική αποχή δύο ημερών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων