Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Απαγορεύει τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο

Η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 5», που πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως τις 4 Νοεμβρίου, ήταν η αφορμή της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο έθιξε το ζήτημα πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τη συμφωνία των Παρισίων του 1947, τονίζει πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από το ελληνικό νησί έχει οριστεί ως αποστρατικοποιημένη, άρα δεν επιτρέπονται οι στρατιωτικές ασκήσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Άγκυρα επισημαίνει πως έχει ήδη προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα επί του θέματος και υπενθυμίζει την ανάγκη «να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».

Ολοκληρώνοντας η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες «να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» και συμβουλεύει τρίτες χώρες να μην λαμβάνουν μέρος στις «ενέργειες της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Eπιβάτης δάγκωσε 2 γυναίκες που του πήραν τη σειρά (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πώς θα το αγοράσετε και θα το χρησιμοποιήσετε

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπουργείο,ΟΑΣΑ και Αρχή συναντιούνται για το e-εισιτήριο μέσω Διαδικτύου