Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Υπουργείο,ΟΑΣΑ και Αρχή συναντιούνται για το e-εισιτήριο μέσω Διαδικτύου

Συνάντηση αναμένεται να έχουν αύριο το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, η διοίκηση του ΟΑΣΑ, η ανάδοχος εταιρεία και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με σκοπό να δοθεί μία λύση στο θέμα της απόκτησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις ουρές που σχηματίζονται να είναι υπερβολικά μεγάλες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται τις τελευταίες μέρες το επιβατικό κοινό.

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και μια κόντρα μεταξύ του υπουργείου και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων με κατηγορίες εκατέρωθεν. Το μεν υπουργείο δηλώνει ότι η Αρχή απαγόρευσε να γίνει η διαδικασία διαδικτυακά, ενώ η δε ανεξάρτητη Αρχή ανακοίνωσε χαρακτηριστικά : «δεν προσκρούει στις θεμελιώδεις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διέψευσε την Ανεξάρτητη Αρχή, ζητώντας να ανακαλέσει ότι επέτρεψε την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου. «Η Αρχή μας απαγόρευσε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και τώρα δε λέει αλήθεια».

Ο ΟΑΣΑ από την πλευρά του λέει ότι υπήρχε σαν εναλλακτική λύση η διαδικτυακή εφαρμογή, αλλά και πάλι αυτό δεν προχώρησε επειδή προσέκρουε στις απόψεις της Αρχής: «Στον ΟΑΣΑ δεν δόθηκε η σχεδιαζόμενη δυνατότητα να σχηματίσει ένα αρχείο με τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις των χρηστών, διότι προσέκρουε στην άποψη της Αρχής περί εξαγωγής πληροφόρησης μέσω της συσχέτισης διαμοιρασμένων υποσυστημάτων και για το λόγο αυτό – αφενός – ματαιώθηκε η απευθείας έκδοση καρτών μέσω διαδικτύου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Λυδία Κονιόρδου έπαυσε τη Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Κινηματογράφου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσακαλώτος και η… φυματική σαρανταποδαρούσα με τα ψώνια από τα Lidl

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παράπονο Βίκυς Σταμάτη: Τι παραπάνω απέκτησα εγώ από τη Δάφνη, την Άντα και τη Μαρέβα;