• Top Stories

    Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Το ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάξει από μία μεμονωμένη χώρα»

    • NewsRoom
    Γερούν Ντάισελμπλουμ

    Γερούν Ντάισελμπλουμ


    O επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε δηλώσεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα κατά την άφιξη του στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Το ελληνικό πρόγραμμα είναι μια συμφωνία μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης και μια μεμονωμένη χώρα δεν μπορεί να το αλλάξει».

    Και συνέχισε προσθέτοντας «Καταλήξαμε σε μια ισχυρή συμφωνία το καλοκαίρι του 2015, η οποία αφορά ένα τρίτο πρόγραμμα και αυτό τρέχει μέχρι τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς. Μεμονωμένες εκλογές, μεμονωμένες χώρες δεν μπορούν να αλλάξουν αυτό το πρόγραμμα. Είναι μια συμφωνία μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης».

    «Ακόμα και αν αλλάξουν οι κυβερνήσεις, η συμφωνία επιτεύχθηκε και το πρόγραμμα έχει διάρκεια έως τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς για το εάν οι γερμανικές εκλογές μπορούν να οδηγήσουν σε σκλήρυνση της στάσης της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Ο  επικεφαλής του Eurogroup ρωτήθηκε επίσης για την ολοκλήρωση της θητείας του, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Θα σας πω περισσότερα μετά το Eurogroup, διότι θα ενημερώσω πρώτα τους εταίρους για το τι συμβαίνει στην Ολλανδία και τι σημαίνει αυτό, και θα ενημερώσω μετά το Eurogroup».

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Μέρκελ δήλωσε στον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι ότι στηρίζει την ενότητα της Ισπανίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αμερικανός οικονομολόγος Richard Thaler πήρε το νόμπελ οικονομίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων στηρίζει την Ελλάδα για τη ρύπανση στον Σαρωνικό



    ΣΧΟΛΙΑ