Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τι εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ – Ποιους «βλέπουν» πίσω από την εκτέλεση

Ζαφειρόπουλος

Το κουβάρι της άνανδρης δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αρχίζει να ξετυλίγει η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Οι αρχές θεωρούν πως πίσω από την εκτέλεση του δικηγόρου κρύβονται είτε πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό, είτε «εκδικητές», που ενδέχεται να προσελήφθησαν από «δυσαρεστημένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση, που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Το προσχεδιασμένο έγκλημα

Όπως έγινε εξαρχής γνωστό, οι δυο δολοφόνοι του δικηγόρου είχαν κλείσει ραντεβού ως πελάτες μαζί του και έτσι επισκέφθηκαν με άνεση το γραφείο του, επί της οδού Ασκληπιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της συνάντησης ήταν  να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο.

Τα δύο άτομα, ηλικίας 30 με 40 ετών που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, σύμφωνα με τις περιγραφές του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, περίμεναν αρκετή ώρα στην αίθουσα αναμονής και μπήκαν μαζί με τον ποινικολόγο και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συσκέψεων.

Αφού μίλησαν για λίγο και οι τέσσερις μαζί ζήτησαν από τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει για να συζητήσουν κάτι ιδιαιτέρως μαζί του. Ο συνεργάτης του ποινικολόγου αποχώρησε και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Οι δολοφόνοι εξαφανίστηκαν, ενώ ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων και τον βρήκε νεκρό σε μια λίμνη αίματος.

Ψάχνουν τις υποθέσεις του

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. βρει τους δολοφόνους του δικηγόρου, λαμβάνοντας υπόψη τη μαρτυρία του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και την ατζέντα με τα ραντεβού του.

Η μαρτυρία του συνεργάτη και οι κάμερες

Για τον εντοπισμό των δραστών, η ΕΛ.ΑΣ μελετά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Δεδομένου ότι οι δυο εκτελεστές δεν φορούσαν κουκούλες, όταν συναντήθηκαν με το δικηγόρο και το συνεργάτη του, πιστεύεται πως είναι το κλειδί για την αναγνώριση των προσώπων τους. Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δαχτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Το γεγονός βέβαια ότι πήγαν στο γραφείο με τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα, άφησαν δαχτυλικά αποτυπώματα, συνομίλησαν χωρίς να τους ενδιαφέρει με τον συνεργάτη του ποινικολόγου αλλά και τα σπαστά ελληνικά κάνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας και τώρα αναμένουν τον ιατροδικαστή να βγάλει τη βολίδα και να εξεταστεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το αν το όπλο ήταν καθαρό ή είχε χρησιμοποιηθεί ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεπτό προς λεπτό η δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Τι στοιχεία μελετά η ΕΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε κατάσταση σοκ οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε άνανδρα στο γραφείο του