Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σάλος: Τελετή ενθρόνισης νέου Μητροπολίτη κόστους… 12.000 ευρώ!

«Γενικό ξεσηκωμό» έχει προκαλέσει στην Καβάλα, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σειρά δαπανών από πλευράς του δήμου για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου. Το ύψος των δαπανών αυτών, που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του 2017, αγγίζει τις 12.000 ευρώ.

Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου, αναμένεται να γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι το ποσό των 12.000 ευρώ για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη ΦΝΘ αφορά μόνο τον δήμο Καβάλας και όχι το σύνολο του ποσού που θα πιθανώς θα διατεθεί και από τους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την τελετή.

Ο… κατάλογος και τα ποσά για την τελετή ενθρόνισης

Το θέμα του ποσού για την ενθρόνιση περιλαμβάνονταν στην εισήγηση του 14ου τακτικού θέματος του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο άπτονταν του προϋπολογισμού για πολιτιστικές και λοιπές εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας, ενώ εστάλη στα mail των δημοτικών συμβούλων το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Στην εισήγηση αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που θα διατεθούν, όπως η αγορά σταυρού ευλογίας αξίας 2.000 ευρώ και η παράθεση γεύματος σε 200 άτομα αξίας 6.000 ευρώ, αλλά και η αγορά κόκκινου χαλιού αξίας 400 ευρώ.

Αναλυτικά τα ποσά, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, έχουν ως εξής:

 Προμήθεια ενός σταυρού ευλογίας-δώρο του δήμου Καβάλας προς τον νέο μητροπολίτη, προϋπολογισμού 2.000 ευρώ