Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του Μακεδονικού: Να αναπεμφθεί η συμφωνία των Πρεσπών, λέει ο Σγουρίδης

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης άνοιξε για την συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μίλησε περί «Μακεδόνων του Αιγαίου» και της δυνατότητας που θα έχουν με την συμφωνία να διδάσκονται τη «μακεδονική» γλώσσα.

Η θύελλα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Ζάεφ έδωσε και πάλι την ευκαιρία στους ΑΝΕΛ να βγουν στο προσκήνιο, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος να ζητά την αναπομπή της συμφωνίας. «Το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Σγουρίδης δεν απάντησε στην ερώτηση αν την αναπομπή έχει ζητήσει και ο Πάνος Καμμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, είπε μόνο ότι οι δύο άνδρες «έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε».

Ο ανιτπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία, αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Ζάεφ πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα, προκαλώντας φόβο στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης και δημιουργίας θετικών συσχετισμών στη Βουλή, θα μπορούσαν να πέσουν στο κενό.

Αν και αρχικά δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της Αθήνας, στη συνέχεια ακολούθησε η παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς προς τον Ζόραν Ζάεφ, υπό τον φόβο να τορπιλιστεί η συμφωνία και να ακυρωθούν όλες οι προσπάθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κωλοτούμπα» από τα Σκόπια: Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του Ζάεφ, λέει τώρα η κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών -Παρέμβαση Νίμιτς σε Ζάεφ