Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μόνιμου χαρακτήρα μέτρα στήριξης του Τύπου με αντικειμενικά κριτήρια ανήγγειλε ο Κρέτσος

Μέτρα στήριξης του Τύπου με αντικειμενικά κριτήρια και υπό όρους προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος. Σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθώς παντού τα ψηφιακά μέσα υπερέχουν και πολλοί πολίτες ενημερώνονται πλέον από το Διαδίκτυο. Είναι μια τάση που είναι δύσκολο να αλλάξει, είπε.

Ο κ. Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία να σωθούν οι εφημερίδες, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτό δεν ισχύει για κάποιες όπως το «Μακελειό». «Η φρασεολογία από το Μακελειό προκαλεί όλους τους θεσμούς της Πολιτείας, έχουμε ωμή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε αλλά πρέπει όλοι οι φορείς να προβληματιστούν» είπε.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι θα μπουν αντικειμενικά κριτήρια στα μόνιμου χαρακτήρα μέτρα στήριξης του Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρούνται και κάποιοι όροι για την στήριξη των Μέσων, όπως να έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και η ειδησεογραφία της να προέρχεται από 50% εσωτερικούς συντάκτες.

Το Mega

Απαντώντας στα σενάρια περί επαναφοράς του τηλεοπτικού σταθμού Mega ως θεματικό κανάλι, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι τώρα το Mega είναι σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. «Αν υπάρξει επενδυτής στο μέλλον για τις θεματικές άδειες, ίσως γίνει κάτι. Το ΕΣΡ τώρα επιμελείται τη διαδικασία για τα εθνικής εμβέλειας κανάλια. Μετά, καλείται να απαντήσει αν θα προχωρήσει άμεσα στις περιφερειακές άδειες ή στα θεματικά κανάλια» σχολίασε.

Η ταινία καταδίωξης

«Είναι μια ταινία καταδίωξης που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τοπίο για ταινίες love story. Αυτή η ταινία έχει γυριστεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές της χώρας και φέρνει πλήθος τεχνογνωσίας και στα δικά μας πληρώματα. Η παραγωγή αφήνει κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ δαπάνες στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία παραγωγής Faliro house που ανταποκρίνεται σε δύσκολα projects» ανέφερε ο κ. Κρέτσος, αναφερόμενος στα γυρίσματα της χολιγουντιανής παραγωγής που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα.

Film offices στις Περιφέρειες. αιτήσεις στο ΕΚΟΜΕ

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι Περιφέρειες συστήνουν δομές film offices για να εξυπηρετούν τέτοιου είδους παραγωγές» συνέχισε ο κ. Κρέτσος, για να προσθέσει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για γυρίσματα και στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «εκεί που πονάει η Ελλάδα είναι στο θέμα των στούντιο και των υποδομών. Η Ελλάδα έχει κίνητρα επιδότησης του 35% και φορολογικά κίνητρα στο 30%. Δημιουργούνται νέες γραμμές από ένα νέο ταμείο εγγυοδοσίας» ανέφερε.

Ενημέρωσε ότι υπάρχει μέριμνα για ένα νέο ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, ενώ αναφερόμενος στην προετοιμασία και τις υποδομές για τέτοιου είδους απαιτητικά γυρίσματα, είπε: «Η Ελλάδα μπαίνει επιθετικά σε αυτό το τοπίο και τα μεγαλύτερα στούντιο του κόσμου έρχονται για locations στην Ελλάδα. Μας έχουν μάθει, το ζήτημα είναι να δείξουμε ότι έχουμε και το capacity. Στο ΕΚΟΜΕ βρίσκονται 45 αιτήσεις, πολλές από αυτές είναι συμπαραγωγές και με ξένα δίκτυα. Υπάρχει ενδιαφέρον, είμαστε σε έναν καλό δρόμο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, μετρημένοι και έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ: Ξηλώνει τη διοίκηση ο Κρέτσος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρέτσος: Με την αδειοδότηση διασφαλίζονται 2.000 θέσεις εργασίας στον χώρο της τηλεόρασης