Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Έχασε το χρυσό στο Πεκίνο ο Γιουσέιν Μπολτ (video)

Μπολτ

Γιουσέιν Μπολτ

Η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή αφαίρεσε ένα από τα 9 χρυσά μετάλλια του Γιουσέιν Μπολτ, ύστερα από την τελική της απόφαση για την υπόθεση ντόπινγκ του αθλητή Νέστα Κάρτερ, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Μπολτ στην ομάδα της Τζαμάικας στην σκυτάλη 4Χ100μ. των Αγώνων του Πεκίνου.

Η απόφαση της ΔΟΕ καθυστέρησε αρκετούς μήνες καθώς υπήρξε διχογνωμία όμως στην τελική απόφαση υπερίσχυσε η άποψη ότι ο Νέστα Κάρτερ πρέπει να τιμωρηθεί και έτσι θα πρέπει να επιστρέψει και ο Μπολτ το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε το βίντεο του τελικού των 4*100 ανδρών στο Πεκίνο

Ο ίδιος ο Μπολτ πάντως έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει το μετάλλιο καθώς σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της ΔΟΕ.

Να θυμίσουμε ότι ο Νέστα Κάρτερ, στους επανελέγχους που έγιναν στα δείγματα των Αγώνων του Πεκίνου βρέθηκε θετικός στην ουσία methylhexaneamine. Έτσι η τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Ντένις Όσβαλντ, την Γκουνίλα Λίνγκμπεργκ και τον Ουγκούρ Ερντενέρ απεφάνθη ότι ολόκληρη η ομάδα της Τζαμάικα είναι άκυρη, όπως ορίζουν και οι κανονισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το βίντεο – ντροπή με τις κατσαρίδες στα νοσοκομεία που έδειξε η ΠΟΕΔΗΝ στον Βερναδάκη! (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην πόρτα της εξόδου ο Δ. Καμμένος; Γιατί το (ξανα)σκέφτονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καιρός: Έκτακτο δελτίο – Έρχονται πολικές θερμοκρασίες και χιόνια