• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

    • NewsRoom
    H χρήση μάσκας στα ΜΜΜ μειώνει δραστικά την έκθεση στον κορονοϊό, βάσει έρευνας στη Σεούλ

    ΜΜΜ


    Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, από τον ΕΟΔΥ.

    Η ενημέρωση θα διεξαχθεί στις 10:30 το πρωί στα γραφεία του ΕΟΔΥ από τον πρόεδρό του και καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη, καθώς και τον α’ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή.

    Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 11.629 κρούσματα και 26 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 98.

    Αθηνά Λινού: Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση

    Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, από την πλευρά της μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε την ανησυχία των ειδικών για το γεγονός ότι οι νέες μεταλλάξεις κορονοϊού, προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα.

    «Είναι δύσκολη κατάσταση, δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων, σε αντιστοιχία με μικρό αριθμό τεστ, εκείνο που απασχολεί περισσότερο είναι οι αριθμοί περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους, που είναι υπερβολικά υψηλοί. Το ίδιο ισχύει και για τον γενικό δείκτη θετικότητας, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έπεσε κάτω από το 10 ούτε μία μέρα, ωστόσο είχαμε λίγα τεστ. Εκείνο που αρχίζει και μας ανησυχεί είναι ότι τα συμπτώματα των νέων μορφών, προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα, υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Η μάσκα παραμένει το ισχυρότερο μέτρο ασφαλείας. Διαφωνώ με τη στάση της πολιτείας. Υπάρχουν πολλά εκκολαπτήρια κορονοϊού στα ΜΜΜ. Στο αεροπλάνο και στο πλοίο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης γιατί παραμένουμε περισσότερη ώρα σε αυτά τα μέσα, παρά στο λεωφορείο και στο μετρό. Τ θέμα της 4ης δόσης είναι ένα ερωτηματικό, αλλά προσφέρει κάτι. Εάν δεν έχεις άλλο τρόπο να προστατευθείς, καλό είναι να το κάνεις. Δεν είναι επαρκής η επιστημονική πληροφόρηση, ωστόσο εξαρτάται από το πώς ζει κανείς. Εάν κάποιος είναι ένας τύπος πολύ κοινωνικός καλό θα είναι να εμβολιαστεί, γιατί έρχεται σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες ώρες», πρόσθεσε η κ. Λινού.

    «Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι μέχρι να υπάρξει εμβόλιο που να καλύπτει τις μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 θα περάσουν 4-5 μήνες. Μπορούμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας και να συνεκτιμήσουμε τον τρόπο ζωής μας», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαρηγιάννης: Κορύφωση στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα

    11.629 κρούσματα, 26 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ