• Top Stories

    Κ. Μπακογιάννης: Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα δυσαρέσκειας στη κοινωνία

    • NewsRoom
    Μπακογιάννης

    Κώστας Μπακογιάννης


    Κριτική στην κυβέρνηση για την 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα απηύθυνε, μέσω μιας σειράς ερωτημάτων, ο Κώστας Μπακογιάννης.

    Στη συνέντευξή που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό η Κυβέρνηση. Ξέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στις σχέσεις με άλλα κράτη. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία και μια αίσθηση ατιμωρησίας. Πιστεύω ότι από κάπου, κάποιοι “κρατάνε” τον Αλέξη Τσίπρα».

    Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την οργή του για την άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια τρομοκράτη και φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης 17Ν, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε μια χώρα ό,τι να ναι”».

    Στην αρχή έπαθα σοκ. Λέω δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, διότι κάτι τέτοιο ξεπερνάει την πραγματικότητα.

    «Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην δουν τα παιδιά μας, εμένα και της αδελφής μου, ειδήσεις, να μην δουν δελτίο. Για όλους όσοι έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο, είναι γνωστό ότι πρέπει να εξηγήσεις στα παιδιά όταν σε ρωτάνε “πού είναι ο παππούς; Γιατί σκότωσαν τον παππού; Κάποια στιγμή η συζήτηση τελειώνει “τώρα που είναι;”. Απαντάς “στη φυλακή”. Λένε “θα μείνουν φυλακή;”. Λες “φυσικά”. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς έχει γίνει έτσι η πατρίδα μας που αυτήν την ώρα ο Κουφοντίνας είναι στο σπίτι του, με τους φίλους του και πίνει τα τσιπουράκια του», ανέφερε.

    «Είναι απολύτως υποκριτικό αυτό που κάνει η Κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής», επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας λόγο για “μνημείο χυδαιότητας” σε ό,τι αφορά τη χθεσινή αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης με την Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή.

    Όπως τόνισε, «ο Κουφοντίνας δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας, αλλά αντίθετα λέει ότι θέλει να συνεχίσει. Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος. Και λέει και το ανήκουστο ό,τι θα ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα. Σοβαρά; Η μόνη δραστηριότητα είναι να κάνει ληστείες για να ζήσει και να φτιάξει αυτό το σπίτι που ζει η οικογένεια του τώρα».

    Ο κ. Μπακογιάννης συνέχισε τα ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό: «Να μας καλέσει να μας πει: άλλαξε ή δεν άλλαξε ο Εισαγγελέας το Σεπτέμβριο; Δεχόταν πιέσεις –παρεμβάσεις η προηγούμενη εισαγγελέας; Τι έκανε για να την προστατεύσει; Υπάρχει συνεννόηση, υπάρχει επικοινωνία με τους τρομοκράτες;».

    Συνεχίζοντας την κριτική, ο κ. Μπακογιάννης έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, αναφορικά με τις επαφές του Παναγιώτη Λάμπρου με κατηγορούμενους για τρομοκρατία.

    «Ο Κουφοντίνας επρόκειτο να κάνει απεργία πείνας. Γιατί δεν έκανε; Μήπως γιατί ήξερε ότι θα πάρει άδεια; Μήπως όλο αυτό έγινε επειδή η αστυνομία έπιασε τον 29χρονο βομβιστή πριν 10-15 ημέρες ξεσηκώνοντας αντιδράσεις που ήρθε να καταπραΰνει η κυβέρνηση;» συνέχισε ο Κ. Μπακογιάννης.

    «Επιτέλους, ας μας πουν, ας κάνουν μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση ως Κυβέρνηση, να μην κρύβονται πίσω από τη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση του γιου του Τεμπονέρα στον Μπακογιάννη: Κι εμείς πήγαμε σε κηδείες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Συνεχίζει να φτύνει τη Δημοκρατία στα μούτρα



    ΣΧΟΛΙΑ