• Top Stories

    Ιταλία: 30.000 άστεγοι, εκατοντάδες μετασεισμοί

    • NewsRoom


    Τον τρόμο γνώρισαν για μία ακόμη φορά νωρίς το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι στην Ιταλία, μετά τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται και αυτή τη φορά ανατολικά της πόλης Περούτζια και δυτικά της πόλης Άσκολι. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι μετασεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν ξεπέρασαν τις 200, ενώ οι άστεγοι έφτασαν τους 30.000.

    Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό από το 1980 ο οποίος ήταν μάλιστα και μεγαλύτερος από εκείνον που είχε πλήξει στις 24 Αυγούστου την κεντρική Ιταλία, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων.

    italia seismos 2

    Το μόνο θετικό στοιχείο, είναι πως μέχρι στιγμής δε έχει βρεθεί κανένας νεκρός κάτω από τα συντρίμμια. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 20, χωρίς ωστόσο κανένας να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ρώμη όπου διεκόπη η κυκλοφορία του μετρό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

    Η χθεσινή ισχυρή δόνηση έφερε μνήμες από το φονικό σεισμό που είχε σημειωθεί στην πόλη Λ’ Άκουίλα (κεντρική Ιταλία) το 2009.

    italia seismos 1

    italia seismos 4!

    Η Ιταλία βρίσκεται πάνω σε δύο ρήγματα, πράγμα που την καθιστά μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες στην Ευρώπη.

    https://www.youtube.com/watch?v=a7jjV-BtI_M

    Ο αντιδρήμαρχος της  Αρκουάτα ντελ Τρόντο, Μικέλε Φράνκι, δήλωσε στην τηλεόραση RAI ότι «Ο σεισμός έπληξε τα λίγα πράγματα που στέκονταν ακόμη όρθια. Θα πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή», ενώ με την σειρά του ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, ανέφερε ότι οι άστεγοι θα πρέπει να απομακρυνθούν οριστικά από τις πληγείσες περιοχές, για να προστατευθεί η ακεραιότητά τους.

    italia seismos 3

    Ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, δεσμεύθηκε ότι H Ιταλία θα ξαναχτίσει όλα όσα καταστράφηκαν από τους αλλεπάλληλους σεισμούς των τελευταίων δύο μηνών.

    seismos italia 5

    «Θα ξαναχτίσουμε τα πάντα – τα σπίτια, τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να στηριχθούν οι πληγείσες περιοχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διελκυστίνδα δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ΕΣΡ (και στη μέση ο Πολύδωρας)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικό άρθρο των New York Times για τις κατασχέσεις στην Ελλάδα: «Είναι σαν ταινία τρόμου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Καραμανλής: αποστάσεις από επιλογή Πολύδωρα

     

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ