Τα φρούτα ταιριάζουν υπέροχα και σε καλοκαιρινές σαλάτες με δροσερές πρασινάδες. Μπορεί σε μερικούς να μην ακούγεται πετυχημένος ο συνδυασμός, ωστόσο τα φρούτα ή οι σως φρούτων δίνουν μια φρέσκια και γλυκιά νότα που μπορεί να κάνει ιδιαίτερες και τις πιο κλασσικές σαλάτες.
Αυτή την εποχή, την τιμητική τους έχουν τα τραγανά, όλο γλύκα κεράσια. Το πιο πιθανό είναι να έχετε κεράσια στο ψυγείο σας και η παρακάτω συνταγή του σεφ Ηλία Μαμαλάκη για μια δροσιστική σαλάτα με πρασινάδες και κεράσια είναι μια ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε με ένα διαφορετικό τρόπο!
Υλικά
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- 1 ρίζα αντίδια
- 1 κόκκινη λόλα
- 1 ρίζα σπανάκι, πλυμμένη καλά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 40 κεράσια ώριμα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια όλα τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.
Με το ειδικό εργαλεία αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι. Βάζετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε τα κεράσια, ανακατεύοντας συνέχεια. Κατόπιν, προσθέτετε το αλάτι και το ξίδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το ελαιόλαδο.
Με το πιρούνι σας πολτοποιείτε ελαφρά τα κεράσια και με το μίγμα περιχύνετε την πράσινη σαλάτα.