ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η περιοχή κατοικήθηκε τη δεκαετία του 1960, ως αραιοκατοικημένος παραθεριστικός οικισμός, αρχικά με εξοχικές κατοικίες στις οποίες προστέθηκαν στη συνέχεια και μόνιμες. Κατοικίες που έγιναν στάχτη μέσα σε λίγη ώρα.
Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλει η η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, «στην περιοχή στο Μάτι, που έγινε η τραγωδία, από ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε καμία διέξοδος προς την παραλία γιατί είχαν γίνει μάντρες».
Σύμφωνα με την ίδια, το Μάτι δεν μπορούσε ποτέ να μπει στο σχέδιο. Ήταν στο γενικό πολεοδομικό ως προστατευόμενη περιοχή, δασική έκταση.
Η περιοχή οικοδομήθηκε, ωστόσο, πάρα πολύ έντονα με τα γνωστά αυθαίρετα, ενώ η οικοδόμηση είχε φτάσει μέχρι την παραλία έχοντας κλείσει, είτε με κατοικίες είτε με κέντρα είτε με ξενοδοχεία, την παραλία σε όλο το μήκος.
Αυτήν την εικόνα, πριν από την καταστροφική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, αποτύπωσε το drone ενός ιδιώτη, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την τεράστια καταστροφή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο πικρή αλήθεια: To Mάτι, τα χοντρά λεφτά και οι μάντρες – Οταν η περιοχή ήταν 80% δασική!!!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι ζητάει ο Μασκ για να δουλέψεις στο υπουργείο κυβερνητικής αποτελεσματικότητας
- Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση της Fitch – Περιορισμένες προσδοκίες για αναβάθμιση – Αποκαλυπτήρια στις 22 Νοεμβρίου
- Prem Watsa: Τα χρυσά μερίσματα των €400 εκατ. από την επένδυση στη Eurolife
- Metlen: Ανοίγει ο δρόμος των επιχορηγήσεων για την επένδυση βωξίτη-γάλλιου-αλουμίνας ως Εμβληματική Επένδυση