• Top Stories

    H Eφορία μπαίνει στα σπίτια των φοροφυγάδων – Ποιοι οφειλέτες θα δουν να δημοσιοποιούνται τα ονόματά τους

    • NewsRoom

    Knocking.


    Στο διαδίκτυο θα δουν να δημοσιεύονται τα ονόματά τους όσοι χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με διάταξη στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα Βουλή, η δημοσιοποίηση καθίσταται υποχρεωτική, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους ελεγκτές της Εφορίας να διενεργούν κατ’ οίκον ελέγχους κατόπιν εισαγγελικής εντολής και παρουσία δικαστικού λειτουργού.

    Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

    – Τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των φορολογούμενων που έχουν συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία  άνω των 300.000 ευρώ. Εφόσον, υπάρχουν και οφειλές προς το δημόσιο πέραν αυτών προς τα ταμεία θα δημοσιοποιείται το σύνολο της οφειλής

    – Την επιβολή προστίμων για όσους προχωρούν σε παραβίαση της φορολογικής ταμειακής μηχανής τους αναδρομικά από 1-1-2016

    – Διενέργεια ελέγχων στο σπίτι του ελεύθερου επαγγελματία που έχει δηλωθεί ως επαγγελματική έδρα. Εκτός από εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια του ελέγχου θα απαιτείται και παρουσία δικαστικού λειτουργού

    – Δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο από τις εφορίες για καθυστερημένη δήλωση μεταβολής οικογενειακής κατάστασης στο Μητρώο, όπως για παράδειγμα γάμου ή διάστασης

    – Παροχή στοιχείων φορολογικού και εισοδηματικού χαρακτήρα από τη φορολογική διοίκηση σε τρίτους για λόγους όπως ο καθορισμός διατροφής συζύγων και παιδιών καθώς και για τη διενέργεια ελέγχων πόθεν έσχες.

    Δοκιμάζει τις αντοχές του το ΤΑΧΙS

    Την ίδια ώρα κι ενώ απομένουν λίγες μόλις μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, χιλιάδες είναι οι πολίτες που δεν  τις έχουν υποβάλει. Ήδη στο τραπέζι βρίσκεται η λύση της παράτασης, ωστόσο στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη διάχυτος είναι ο φόβος ότι πολλοί -και ειδικά οι αγρότες- δεν θα τις καταθέσουν καθώς με το νέο σύστημα υπολογισμού ο φόρος εκτοξεύεται.

    Τις επόμενες ημέρες στο σύστημα θα δοκιμάσει τις αντοχές του καθώς για να δεχθεί εμπρόθεσμα όλες τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 1.700.000 δηλώσεις μέχρι την Πέμπτη (425.000 ανά ημέρα.)

    Mέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν υποβληθεί στο taxis περίπου 4.300.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και 80.000 νομικών προσώπων από τις 240.000 που είναι περίπου το σύνολο των δηλώσεων που αναμένει η ΓΓΔΕ.

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/article-telos-stin-chalarosi-ton-capital-controls-meta-brexit/56260



    ΣΧΟΛΙΑ