Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Έκλεισε η παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών

Ιδιαίτερη δύσκολη ήταν και η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους των Βιλίων, καθώς μαίνεται για τρίτη μέρα η μεγάλη φωτιά σε ένα μέτωπο άνω των 10 χλμ.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά στα Βίλια βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα, ενώ εχθές οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έλαβαν χθες μήνυμα για εκκένωση.

Η δασική φωτιά, απέχει 200 με 300 μέτρα από τους οικισμούς, σε πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Ο κίνδυνος, σύμφωνα με τον Σκάι, επικεντρώνεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση και όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται, ενώ η περιοχή είναι ιδιαιτέρως δύσβατη.

Τρία τα μέτωπα

Τα μέτωπα παραμένουν τρία, με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς και τις εστίες πολλές. Η Τροχαία έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών προς τα Βίλια, ενώ ήδη ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων Κώστας Μακρυνόρης είπε ότι την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία καταστροφή. Η νύχτα ήταν καλύτερη από την προχθεσινή. Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κατάλαβε τη σοβαρότητα και την τελευταία στιγμή προλάβαμε την καταστροφή. Το απόγευμα είχε 5 αναζωπυρώσεις, αν δεν ερχόντουσαν τα αεροσκάφη θα είχαμε καεί, θα είχε έρθει η φωτιά μέσα στα Βίλια».

Διαβάστε επίσης

Πυροσβεστική: 50 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στην φωτιά στα Βίλια