ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας εισέβαλαν το μεσημέρι μαθητές, έπειτα από διαμαρτυρία έξω από το κτήριο. Oι μαθητές εισέβαλαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και απαίτησαν να αποχωρήσει.
Στη συνέχεια, ξεκίνησαν να συνομιλούν με τον υπουργό, ο οποίος τους εξηγεί τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο. Παράλληλα, στο ισόγειο του κτιρίου, μαθητές έχουν συγκεντρωθεί, προκειμένου να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Αντικείμενο του σημερινού μαθητικού συλλαλητηρίου είναι η αντίθεση των μαθητών στις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως σημειώνουν, μάλιστα, θεωρούν πως ο νόμος Γαβρόγλου επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα “εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της”.
Μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού συλλαλητηρίου, οι μαθητές αποχώρησαν τόσο από το γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όσο από το ισόγειο του κτιρίου. Ωστόσο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας ραντεβού οι μαθητές για τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές για την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κερατέα: Φωτιά στην περιοχή της Διψέλιζας – Μήνυμα του 112 σε Παλιοκαράμιζα
- Μεταμόσχευση μαλλιών: Η μέθοδος που ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι λένε οι ειδικοί
- Shark Tank: Οι ήρωες του αμερικανικού Dragons’ Den καλούνται κι αυτοί να αντιπαλέψουν τους δασμούς
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο όμιλος της Capital Shipping ναυπηγεί 74 πλοία αξίας 7,3 δισ. δολαρίων
