ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έντονη διαμαρτυρία του στις αστυνομικές Αρχές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός καταγγέλλοντας συλλήψεις και προσαγωγές δικηγόρων που έσπευσαν στα Εξάρχεια για να ασκήσουν όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το υπερασπιστικό τους καθήκον.
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.
H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.
Διαβάστε ακόμα:
Oι δικηγόροι παίρνουν θέση: 5 προτάσεις για τα μέτρα
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ποιοι σταθμοί είναι κλειστοί
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια και προσαγωγές σε όλη τη χώρα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης για αναβάθμιση από Moody’s: H Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν, εφαλτήριο για περαιτέρω άνοδο
- Moody’s: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα – Αναβάθμιση στο Baa3
- Βρετανία: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο πλοίαρχος του Solong που συγκρούστηκε στη Βόρεια Θάλασσα
- Τουρκία: Σύλληψη 5 υπόπτων για κατασκοπία υπέρ του Ιράν
