• Top Stories

    Deutsche Bank: Το Brexit ίσως να μην είναι καταστροφικό για τις βρετανικές μετοχές


    Οι βρετανικές μετοχές θα έχουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αυτές των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών σε περίπτωση που συμβεί το Brexit, δηλαδή η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την εκτίμηση αυτή κάνει η Deutsche Bank σε ανάλυσή της η οποία μάλιστα περιλαμβάνεται σε επιστολή που εστάλη στους πελάτες της. Οι αναλυτές της τράπεζας υποστηρίζουν πως ενώ οι μετοχές στην Ευρώπη θα πέσουν, οι βρετανικές θα παραμείνουν άθικτες από το δημοψήφισμα.

    Αυτή η στασιμότητα οφείλεται στην αναπόφευκτη αποδυνάμωση της στερλίνας σε περίπτωση που η χώρα επιλέξει να αποχωρήσει από την ένωση. Η αποδυνάμωση του βρετανικού νομίσματος θα προσελκύσει ξένους επενδυτές, αυξάνοντας τις εξαγωγές της χώρας. Ο δείκτης FTSE 100 (Financial Times Stock Exchange 100 Index) βασίζεται στις εταιρείες εξαγωγών, επομένως η αποδυνάμωση του νομίσματος θα συμβάλει στη στήριξη των τιμών των μετοχών.

    Η παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξήσει τις μετοχές της ηπείρου κατά 5%, με τις βρετανικές μετοχές να επωφελούνται ακόμα περισσότερο. Οι αναλυτές της Deutsche Bank υπολογίζουν πως στο ενδεχόμενο του Brexit οι βρετανικές μετοχές των FTSE 100 θα πέσουν κατά 5% ενώ οι Γερμανικές μετοχές DAX κατά 10%, βιώνοντας το χειρότερο χτύπημα σε όλη την Ευρώπη. Επομένως, η τράπεζα προβλέπει μία underweight σύσταση στις Γερμανικές μετοχές (DAX) αλλά μία overweight σύσταση στις Βρετανικές μετοχές (FTSE).

    Ακολουθεί το διάγραμμα της Deutsche Bank:

    Brexit-Chart-Deutsche-Bank
    Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Μετοχών της Deutsche Bank Sebastien Raedler και οι αναλυτές δηλώνουν πως:

    Τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν 70% πιθανότητα να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πτώση από 80% πριν από δύο εβδομάδες). Σε περίπτωση που αποφευχθεί το Brexit, προβλέπουν πως οι Ευρωπαϊκές μετοχές μπορεί να αυξηθούν κατά 5%, λόγω της χαμηλότερης αβεβαιότητας και σύσφιξης των ομολόγων των περιφερειακών αγορών. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το Brexit προβλέπεται να πέσουν αυτές οι μετοχές κατά 10%. Προειδοποιούν πως οι μετοχές της Ευρώπης μπορεί να πέσουν κατά 20% μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς δεν προβλέπουν κάποια άλλη άνοδο στο χρηματiστήριο. Σε αυτή την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας συμβάλει η ανάκαμψη της Κινέζικης οικονομίας αλλά και οι αδυναμίες στην αγορά των ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tsounami-refstopiiseon-stis-trapezes-eleo-brexit/52960

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/barack-obama-kamia-energia-misous-den-mpori-na-allaxi-afto-pou-imaste-video/52757



    ΣΧΟΛΙΑ