ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα χερσαία σύνορά της θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, καθώς παρατείνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι πολίτες άλλων χωρών δεν θα μπορούν να μπουν στο έδαφος της Αρμενίας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Απαγορεύονται επίσης οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 60 προσώπων μέχρι και τις αρχές του επόμενου έτους.
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται ώστε να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας στην Αρμενία, διευκρίνισε η κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα στη χώρα έχουν καταγραφεί 45.503 κρούσματα και 909 θάνατοι.
Τον Ιούνιο, ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, που είχε βρεθεί και ο ίδιος θετικός στον νέο κορονοϊό, είχε εκφράσει τη λύπη του επειδή οι συμπατριώτες του δεν τηρούσαν την καραντίνα.
Στο μεταξύ η γειτονική Γεωργία, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία, ανέβαλε το άνοιγμα των σχολείων στις μεγάλες πόλεις για την 1η Οκτωβρίου, καθώς διαπιστώθηκε αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Blend Development: Νέο deal για την οικογένεια Καλλιτσάντση
- Goldman Sachs για Alpha Bank: Οι 5 λόγοι που κάνουν top pick τη μετοχή σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Η Alpha Bank και τα 2,7 ευρώ, η νέα κίνηση Γουάτσα, τα παράπονα Χάνη στην πρέσβειρα, ο εξαφανισμένος υπουργός, τέλος οι διαρροές για τον ανασχηματισμό και τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ
- Γνωρίζοντας τον Τραμπ: Ο άνθρωπος και η ηθική
