• Top Stories

    Ανοίγουν το Κουτί της Πανδώρας Γεροβασίλη-Κουμουτσάκος με αφορμή τους “Παραιτηθείτε”


    Μία μέρα πριν πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα, η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή οξύνεται δραματικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πως κλιμακώνει τις προσπάθειες υπονόμευσης της συγκέντρωσης με το πρόσχημα ότι αυτή αποτελεί την ύστατη ευκαιρία ανατροπής της. Κατηγορεί την αντιπολίτευση, και πιο συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία, ότι υποκινεί τους διοργανωτές των “Παραιτηθείτε” και ότι χρησιμοποιεί τη συγκέντρωση ως μοχλό πίεσης.

    Είναι ολοφάνερη η στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και είναι ξεκάθαρη και η ανησυχία που υπάρχει διάχυτη στην κυβέρνηση εξαιτίας της αυριανής πορείας. Ίσως και να φοβούνται την προσέλευση που θα έχει καθώς από αυτή θα κριθεί και η επιτυχία της.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του, που ευθυγραμμίζονται με εκείνες που έκανε τις προάλλες το υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υποστηρίζει πως “Ο κ. Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και από το “φύγετε” και το αίτημα για εκλογές, που έδωσε τη θέση του στις γραφικότητες του “παραιτηθείτε” και στον δήθεν “αυταρχισμό” της κυβέρνησης, βλέπουμε τη ΝΔ να βουλιάζει στον βούρκο της αναξιοπιστίας. Όσο και να επενδύει στην καταστροφή και να κατασκευάζει σκηνικό πόλωσης εκεί που δεν υπάρχει, η πολιτική γύμνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβεται. Δέσμιος των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των ισχυρών συμφερόντων που εξυπηρετεί, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετατρέψει τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα, σε πρόβλημα για τη χώρα”.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη
    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη

    Και προσέθεσε ότι “Δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, η πολιτική αντιπαράθεση δεν εξαντλείται στα συνθήματα, ούτε στα δημοσιεύματα της διαπλοκής και τις προσωπικές επιθέσεις. Η κοινωνία ζητά προτάσεις και λύσεις, αγώνες εντός και εκτός της χώρας, για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού οικονομικού και πολιτικού μοντέλου. Απαιτεί τη σύγκρουση με το παλιό και τους εκπροσώπους ενός διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού συστήματος, που ισοπέδωσε τη χώρα με σκληρές πολιτικές λιτότητας και βολέματος ημετέρων”.

    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έμεινε αμέτοχος στις επιθέσεις της Κυβέρνησης και απάντησε δια μέσου μιας επιστολής στον πρόεδρο της Βουλής. Στην επιστολή αυτή τόνισε, μεταξύ άλλων, σε έντονο ύφος ότι “Για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει ούτε λέξη. Όπως δεν βρήκε να πει λέξη για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που προσβάλλουν το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη. Με τη σιωπή τους ομολογούν την καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης.Ομολογούν ότι είναι η χειρότερη και αυταρχικότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mporoun-paretithite-ke-ta-social-media-na-katevasoun-50000-100000-kosmo-sto-sintagma/53209

     



    ΣΧΟΛΙΑ