ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα πάνω-κάτω έχει φέρει η πανδημία στη λίστα με τις ακριβότερες πόλεις καθώς τα lockdown, η οικονομική δυσπραγία αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν αλλάξει τον “χάρτη της ακρίβειας”.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Economist, η Σιγκαπούρη και η Οσάκα υποχώρησαν και πλέον το Παρίσι και η Ζυρίχη, οι οποίες πλέον, μαζί με το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται στο top 3 του συγκεκριμένου καταλόγου.
Σε αυτόν “φιγουράρουν” και πόλεις όπως η Τεχεράνη η οποία, σύμφωνα με το BBC έχει “σκαρφαλώσει” 27 θέσεις πιο πάνω εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων που επέβαλε εντός 2020 η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με την έκθεση του Economist για το Κόστος Ζωής στον Κόσμο το 2020, ο κορωνοϊός έφερε σημαντικές διακυμάνσεις στην ισοτιμία του δολαρίου με άλλα νομίσματα, επηρεάζοντας το κόστος ζωής σε πολλές μεγάλες πόλεις παγκοσμίως.
Τις τρεις πρώτες πόλεις της λίστας ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Οσάκα, το Τελ Αβίβ, η Νέα Υόρκη, η Γενεύη, το Λος Άντζελες και η Κοπεγχάγη.
Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: Ξεπερνούν τα 1,3 εκατ. τα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως
Πώς να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση χωρίς να πληρώσετε για διαφημίσεις
Σαουδική Αραβία: Η G20 καλείται να βρει 4,5 δισεκ. δολάρια για τον ΠΟΥ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πυρηνική Ενέργεια: Ρωσία και Κίνα επιδιώκουν συνεργασία με τον μεγαλύτερο παραγωγό ουρανίου της Αφρικής
- ΗΠΑ για ReArm Europe: Μην αποκλείσετε τις αμερικανικές εταιρείες από τα εξοπλιστικά
- Kίνημα Δημοκρατίας: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και η παράκτια αλιεία
- Λυκουρέζος: Δε με φοβίζει ο θάνατος, αλλά η διαδρομή προς αυτόν – Η ευθύνη μας απέναντι στον εαυτό μας
