• Top Stories

    Ακόμα και τραπεζίτες και επιχειρηματίες θύματα του μέντιουμ του Συντάγματος

    • NewsRoom


    Τραπεζίτες αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες βρίσκονται ανάμεσα στους εξαπατηθέντες της σπείρας του μέντιουμ του Συντάγματος. Μεγάλα ποσά σπαταλήθηκαν και ακόμα πιο μεγάλα ψέματα σερβιρίστηκαν στους ανυποψίαστους πελάτες. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η σπείρα με τα “μέντιουμ των επωνύμων” ήταν πλήρως οργανωμένη.

    Επιπλέον, τη σπείρα αποτελούσαν πέντε γυναίκες, η ατζέντα των οποίων περιελάμβανε ονόματα από το χώρο της σόουμπιζ, των επιχειρήσεων κ.α.. Οι τρεις εκτελούσαν ρόλο μέντιουμ, η μια έπαιζε το ρόλο της “ρεσεψιόν” και η πέμπτη ήταν προσωπικό “γενικών καθηκόντων”.

    Μόνο από δύο γυναίκες είχαν αρπάξει περισσότερα από 70.000 ευρώ ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία αναζητά και άλλα θύματά τους.

    medium1

    medium2

    Σε μια από τις πιο ακραίες περιπτώσεις εξαπάτησης, μια 44χρονη απέσπασε το ποσό των 52.500 ευρώ από “πελάτισσα” που επισκεπτόταν το γραφείο της σπείρας με τον ισχυρισμό ότι “προέβλεπαν” προβλήματα για την οικογένεια της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.

    Η αρχή του τέλους για το μέντιουμ ήρθε όταν η γυναίκα κατήγγειλε τη σπείρα στην αστυνομία αφότου η 44χρονη της ζήτησε επιπλέον 5.650 ευρώ “προβλέποντας” ότι μέχρι την 1η Ιουλίου ο σύζυγός της “θα πάθαινε κακό”. Το θύμα της σπείρας εμφανίστηκε στο ραντεβού που κλείστηκε για την περασμένη Τετάρτη με προσημειωμένα 650 ευρώ. Όταν η 44χρονη πήρε τα χρήματα επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν και τις πέντε.

    medium3 medium6

    Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση, κατά την οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περίπου το ποσό των 20.000 ευρώ.

    Κατά την έρευνα, η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε τα εξής: 97 χρυσές λίρες Αγγλίας, 710 ευρώ, (90) δολάρια ΗΠΑ, πιστόλι κρότου με 14 αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm, δυο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο (2) tablets, διάφορα κέρινα ομοιώματα, γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια, πέντε βιβλία μαγείας, μαχαίρι, βιβλιάρια τραπέζης, δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και ατζέντες με στοιχεία πελατών.

    medium4 medium5

    Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν πρωινές ώρες χθες (30-06-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

    medium7 medium8

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pii-kanalarches-menoun-ektos-apo-schedio-tou-nikou-pappa-gia-tis-adies-video/57974

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sta-768-ekat-evro-i-apetisis-isigmenon-eterion-apo-ti-marinopoulos-ke-epete-sinechia/57607

     



    ΣΧΟΛΙΑ