• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Video τρόμου από την Τουρκία: Αναβίωσε το εξπρές του Μεσονυχτίου με τον αρχηγό της αεροπορίας


    Μέχρι πριν από λίγες μέρες ο άνθρωπος αυτός ηγείτο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τουρκία. Κατείχε μια θέση η οποία στην τουρκική στρατιωτική πυραμίδα ήταν από τις κορυφαίες, με κύρος και απολαβές υψηλότατες, μια θέση η οποία του παρείχε όση ισχύ μπορεί να φανταστεί ένας απλός πολίτης όταν ακούει το βαθμό τον οποίο είχε ο Ακίν Οζτούρκ.

    Όμως, μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, ο Οζτούρκ φέρεται να είναι ένας από τους εγκέφαλους του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος που προσπάθησε να πάρει την κυβέρνηση της χώρας από τον Πρόεδρο Ερντογάν. Ο Ακίν Οζτούρκ συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους στρατιωτικούς το Σάββατο και αναμένεται να έχει ανάλογη τύχη με τους υπόλοιπους συλληφθέντες. Αποτελεί έναν από τους 103 ανώτατους αξιωματικούς οι οποίοι έχουν τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος.

    Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και στο βίντεο, ο Οζτούρκ, στα πλαίσια των βασανιστηρίων που υφίστανται όλοι οι συλληφθέντες, φέρεται να έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα. Ο συγκεκριμένος πρώην αξιωματικός φημολογείται ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που μαστιγώθηκαν κιόλας. Συγκεκριμένα, το δεξί του αυτί είναι καλυμμένο με επίδεσμο, πράγμα που υποδεικνύει ότι κάποιος τον χτύπησε πολύ άγρια στο κεφάλι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, 103 ανώτατοι αξιωματικοί κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και έχουν απολέσει τα αξιώματά τους, ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Ανατολή”, δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα ανώτατων στρατιωτικών και από τα τρία Σώματα Στρατού, την Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς που υπηρετούν σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια και οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα που εκτυλίχθηκε τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 290 ανθρώπους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και δικαστικοί, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ως το βασικό υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

    Επίσης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk, 30 Τούρκοι κυβερνήτες και περισσότεροι από 50 υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί έχουν τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά τους.

    Παράλληλα, ο αριθμός των αστυνομικών που έχει απομακρυνθεί από το Σώμα ανέρχεται στους 8.777 στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που πραγματοποιούνται στις κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pirovoloun-maximou-gia-tin-ekdosi-ton-praxikopimation-dilosis-epi-diloseon-ekthetoun-ti-chora/61930

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/oures-vretani-gia-ena-evropaiko-diavatirio/62013

     



    ΣΧΟΛΙΑ