Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 11,9% για ΝΔ – 76% δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση

δημοσκόπηση

Προβάδισμα 11,9 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένη, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με 7,1%,  ενώ στη τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και το ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό. Στην βουλή φαίνεται πως μπαίνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, και  Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.

Ένα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αναφορικά με το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ, το 65% των πολιτών συμφωνούν με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατευθυνθεί προς τη μείωση των φόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Τέλος, όσον αφορά την μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, η δημοσκόπηση της Marc δίνει προβάδισμα στην Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν, έχουν ως εξής:

Γεννηματά: 33,5%
Καμίνης: 18%
Θεοδωράκης: 16,1%
Ανδρουλάκης: 12,4%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Στουρνάρας στο mononews.gr: Καμία επαφή με την ΓΕΔΔ κ. Μαρία Παπασπύρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Βαρουφάκης: Το υλικό που έχω καταγράψει βρίσκεται στα χέρια του Κώστα Γαβρά