ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μόλις πριν από έναν μήνα, η περιοχή που καταστράφηκε για πάντα, στο Μάτι της Αττικής, ήταν ένας επίγειος παράδεισος. Ένας παράδεισος με δάσος, θάλασσα, πολύ κοντά στην Αθήνα, που προσέλκυε πλήθος κόσμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όχι μόνο, αλλά και η οποία, παράλληλα, είχε οικοδομηθεί χωρίς έλεγχο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
Η περιοχή κατοικήθηκε τη δεκαετία του 1960, ως αραιοκατοικημένος παραθεριστικός οικισμός, αρχικά με εξοχικές κατοικίες στις οποίες προστέθηκαν στη συνέχεια και μόνιμες. Κατοικίες που έγιναν στάχτη μέσα σε λίγη ώρα.
Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλει η η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, «στην περιοχή στο Μάτι, που έγινε η τραγωδία, από ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε καμία διέξοδος προς την παραλία γιατί είχαν γίνει μάντρες».
Σύμφωνα με την ίδια, το Μάτι δεν μπορούσε ποτέ να μπει στο σχέδιο. Ήταν στο γενικό πολεοδομικό ως προστατευόμενη περιοχή, δασική έκταση.
Η περιοχή οικοδομήθηκε, ωστόσο, πάρα πολύ έντονα με τα γνωστά αυθαίρετα, ενώ η οικοδόμηση είχε φτάσει μέχρι την παραλία έχοντας κλείσει, είτε με κατοικίες είτε με κέντρα είτε με ξενοδοχεία, την παραλία σε όλο το μήκος.
Αυτήν την εικόνα, πριν από την καταστροφική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, αποτύπωσε το drone ενός ιδιώτη, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την τεράστια καταστροφή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο πικρή αλήθεια: To Mάτι, τα χοντρά λεφτά και οι μάντρες – Οταν η περιοχή ήταν 80% δασική!!!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το σαφάρι των 35 τρισ. – Γιατί οι επενδυτές δεν φοβούνται την Ελλάδα
- Πανικός στις Μαρίνες από τους ελέγχους σε θαλαμηγούς: Ανασφάλιστος ακόμη και ο πλοίαρχος σε πολυτελές σκάφος εφοπλιστή!
- Κερδισμένο το Airbnb στην Ελλάδα από την επιμήκυνση της σεζόν
- Novo Nordisk: Ο «βασιλιάς» στην αγορά της απώλειας βάρους χάνει το θρόνο του;