• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Δίκη Λεμπιδάκη: Ολοκληρώνονται σήμερα οι απολογίες

    • NewsRoom


    Τέσσερα ακόμη άτομα που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή Λεμπιδάκη θα απολογηθούν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Είναι τα τέσσερα άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, μετά τη σύλληψή τους, το Σεπτέμβριο του 2017.

    Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι ανάμεσα στα άτομα που θα απολογηθούν σήμερα, υπάρχουν και ηγετικά μέλη, όσον αφορά στη διοργάνωση της απαγωγής.

    Χθες, κατά την ακροαματική διαδικασία, απολογήθηκε ακόμη ένας κατηγορούμενος, ο 46χρονος από το Ρέθυμνο, ο οποίος φέρεται επίσης να έπαιξε κεντρικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία. Ο ίδιος δήλωσε μπροστά στον ανακριτή ότι, κατά τη διάρκεια της απαγωγής, έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τον επιχειρηματία από οτιδήποτε κακό θα μπορούσε να του συμβεί στη διάρκεια της κράτησής του. Άγνοια δήλωσε επίσης και για τα ακριβή στοιχεία της απαγωγής, όπως και για το λόγο που η κράτηση του Λεμπιδάκη διήρκεσε τόσο πολύ. Ο Λεμπιδάκης, που ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία, επιβεβαίωσε την καλή συμπεριφορά του κατηγορουμένου απέναντί του, ενώ ο τελευταίος ζήτησε συγνώμη από τον επιχειρηματία, μέσα στη δικαστική αίθουσα.

    Μετανιωμένος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ο 61χρονος μεσίτης, ο οποίος απολογήθηκε μετά το 46χρονο, υπογραμμίζοντας πως μετάνιωσε που τον υπάκουσε σχετικά με τη διεξαγωγή της απαγωγής, αλλά και που ενέπλεξε την ανήλικη κόρη του, τονίζοντας πως ήταν σε κατάσταση ακραίας συναισθηματικής φόρτισης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δίκη απαγωγών Λεμπιδάκη: «Δεν εμπλέκομαι, θέλω δικαιοσύνη» υποστήριξε 46χρονος κατηγορούμενος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Λεμπιδάκης: Δεν αισθάνομαι μίσος για τους απαγωγείς μου, τους λυπάμαι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητέρα Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα»



    ΣΧΟΛΙΑ