• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Καταρρίπτεται ο μύθος: Δείτε ποιος είναι ο βασιλιάς των Social Media


    Το τελευταίο διάστημα επικρατεί η φήμη πως όλο και περισσότερος κόσμος – ιδίως νεαρής ηλικίας -εγκαταλείπει το Facebook για να μεταβεί σε νεότερα social media όπως το Twitter   και το Snapchat. Στην πραγματικότητα, το Facebook παραμένει βασιλιάς.

    Ο τεχνολογικός γίγαντας από το Palo Alto παραμένει με διαφορά το επικρατέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. Το Twitter, το Snapchat και το LinkedIn ωχριούν μπροστά του. Αλλά πόσο μεγάλο είναι ακριβώς; Ρίξτε μια ματιά στο γράφημα που ακολουθεί και θα καταλάβετε.

    screen shot 2016-03-31 at 09.13.58

    Αλλά και από άποψη συνολικής εμβέλειας (πληθυσμού) το Facebook πάλι κερδίζει με ευκολία. Σε ποσοστό που πλησιάζει το 100% χρησιμοποιείται το Facebook από τις ηλικίες 18 έως 34 στις Η.Π.Α., από έρευνα του Δεκέμβρη του 2015. Στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά, έρχεται το Instagram -το οποίο επίσης ανήκει στο Facebook – συγκεντρώνοντας λίγο κάτω απ’ το 65% του συγκεκριμένου πληθυσμού.

    Και δεν είναι ότι οι millennials έχουν εγγραφεί στο Facebook αλλά δεν το χρησιμοποιούν. Αν ρίξετε μια ματιά στο γράφημα, το Facebook τσακίζει τον ανταγωνισμό και στην μέση κατανάλωση χρόνου που ξοδεύουν οι χρήστες κάθε μήνα. Οι χρήστες του Facebook αφιερώνουν περισσότερα από 1.000 λεπτά το μήνα κατά μέσο όρο, με το Snapchat να έρχεται στη δεύτερη θέση με μόλις 400.

    Είναι ξεκάθαρο πως ο μύθος ότι οι Millennials εγκαταλείπουν το Facebook δεν αποτελεί πραγματικότητα.

    Και αν κοιτάξετε τα στοιχεία για ανθρώπους άνω των 35, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά. Όπως φαίνεται και απ’ το ακόλουθο γράφημα, οι άνω των 35 αγαπούν το Facebook σχεδόν όσο και οι νέοι, ενώ  δεν ενδιαφέρονται για κανένα άλλο κοινωνικό δίκτυο.

    screen shot 2016-03-31 at 09.56.12

    Αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να σας πείσουν, δείτε ακόμα ένα γράφημα που επιβεβαιώνει την κυριαρχία του. Αν λάβουμε υπόψιν όλες τις πλατφόρμες του -Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp- σε όλες τις ψηφιακές συσκευές -pc, laptop, smartphone, tablet- βλέπουμε πως για κάθε 5 λεπτά χρήσης της ψηφιακής συσκευής το 1 καταναλώνεται σε κάποια πλατφόρμα του Facebook.

    screen shot 2016-03-31 at 09.59.17

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-londino-dite-pios-ine-o-midas-saoudaravas-ta-olochrisa-aftokinita-pics/34814



    ΣΧΟΛΙΑ