Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Η αλήθεια για τον άδικο χαμό του γορίλα Harambe – Τι αποκαλύπτει φύλακας ζωολογικού κήπου

Συγκλονίζει η μαρτυρία πρώην υπαλλήλου ζωολογικού κήπου για τον άδικο χαμό του γορίλα Harambe στο Cincinnati. Oι γορίλες δεν είναι τίποτα άλλο από ευγενείς γίγαντες, αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δούλευα με τους γορίλες στο ζωολογικό κήπο από το 2006 μέχρι το 2008, θέλοντας να προστατέψω την άγρια πανίδα και την άγρια φύση. Από όλα τα ζώα τα αγαπημένα μου ήταν οι γορίλες λόγω της παιχνιδιάρικης διάθεσής τους και της περιέργειάς τους. Με βάση το περιστατικό που συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και τον γορίλα που πυροβολήθηκε, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα σημεία που ίσως να παρανοήθηκαν. Ο τρόπος που λειτουργεί ένας ζωολογικός κήπος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πολύ συγκεκριμένος», μας λέει.

Οι φύλακες δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τα ζώα,  υπάρχει πάντα ένα φράγμα μεταξύ του ζώου και του ανθρώπου. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ζωολογικοί κήποι έχουν αρχίσει να επανασχεδιάσουν περιβλήματα, αφαιρώντας όλα τα εμφανή  σημεία εγκλωβισμού σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη θέα των ζώων και μία καλύτερη αλληλεπίδραση.

«Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο με το γορίλα και το παιδί όμως και θα ήθελα να τονίσω πως από τις εκφράσεις του προσώπου του ζώου είναι εμφανές πως είχε ξεκινήσει να μην αισθάνεται καλά με τον περίγυρό του. Όταν ένας γορίλας στέκεται στητός με τεντωμένες τις αρθρώσεις του είναι ολοφάνερο πως είναι έτοιμος να εκφοβίσει ο.τιδήποτε τον απειλεί».

Γι’ αυτό και ένα ζωντανό παιδί δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί δέλεαρ για ένα άγριο ζώο. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Ωστόσο ηρεμιστικά δεν θα μπορούσαν να χορηγηθούν στο γορίλα, καθώς το ζώο είναι πολύ μεγάλο και θέλει αρκετές ώρες να ακινητοποιηθεί και να χαλαρώσει. Μεγάλη ευθύνη θα μπορούσε να καταλογιστεί στους ζωολογικούς κήπους και τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ζώων και τη δημιουργία πιο εύρυθμων εγκαταστάσεων που να τις δίνουν τη δυνατότητα να αισθάνονται ποιο ελεύθερα.

Αυτό που στεναχωρεί περισσότερο τον φύλακα, είναι πως ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος Cincinnati έχασε έναν πανέμορφο γορίλα και έναν πολύ καλό φίλο. Ως εκπαιδευτής- προστάτης των σπάνιων αυτών και απειλούμενων ζώων θέλει μόνο,  όσοι και όσο μπορούν να προστατεύουν όλο και περισσότερο  αυτά τα ζώα που τείνουν να βρεθούν υπό εξαφάνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

http://www.mononews.gr/michalis-rodopoulos-plisi-egkefalou-ke-epomeni-antipolitefsi/51127

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

http://www.mononews.gr/otan-apotigchanoun-iktra-piramatismi-ton-celebrities-photoshop/51085