Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

19 σπάνιες εικόνες από το εσωτερικό των κτιρίων της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ

Ο αρχιτέκτων, φωτογράφος και κριτικός αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού για την εφημερίδα The Guardian, Oliver Wainwright, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ για 10 ημέρες. Πήρε ειδική άδεια για να φωτογραφήσει το εσωτερικό των κτιρίων που επισκεπτόταν.

Kim Jong Suk Creche, Πιονγιάνγκ
Kim Jong Suk Creche, Πιονγιάνγκ

“Ο μόνος περιορισμός που αντιμετώπισα στις φωτογραφίες μου ήταν τα μη τελειωμένα κτίρια -καθώς προτιμούν να είναι τελειωμένα κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης- αλλά και  οτιδήποτε συσχετίζεται με το στρατό και τους εργαζομένους. Σε οτιδήποτε άλλο είχα σχεδόν απόλυτη ελευθερία”, δήλωσε ο Wainwright.

Ο Wainwright επισκέφτηκε πολλά αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένων πολλών ξενοδοχείων, κέντρων αναψυχής και σπιτιών μελέτης. Η επίσκεψή του διοργανώθηκε από την εταιρία Koryo tours, η οποία έχει αναλάβει εδώ και 20 χρόνια τις ξεναγήσεις στη Βόρεια Κορέα.

Διεθνές Ξενοδοχείο Yanggakdo, Πιονγιάνγκ

Σύμφωνα με τον Wainwright χρειάστηκαν πολλοί μήνες διαπραγματεύσεων μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα καθώς “οι δημοσιογράφοι δεν δικαιούνται παρόμοιες ελευθερίες με τους τουρίστες”.

Grand People’s Study House, Πιονγιάνγκ

Σχολίασε πως σε κανένα μέρος δεν έχει ξανααντικρίσει την εθνική ιδεολογία τόσο βαθιά ενσωματωμένη στην αρχιτεκτονική της πόλης.

Ξενοδοχείο Changgwang San, Πιονγιάνγκ
Ξενοδοχείο Changgwang San, Πιονγιάνγκ

“Η Πιονγιάνγκ είναι μία από τις πιο πολύχρωμες πόλεις που έχω επισκεφτεί”

Changgwang Health and Recreation Complex, Πιονγιάνγκ
Changgwang Health and Recreation Complex, Πιονγιάνγκ

“Τα δύο πράγματα που με εντυπωσίασαν στους εσωτερικούς χώρους της Βόρειας Κορέας ήταν η αίσθηση συμμετρίας και οι επαναλαμβανόμενες παλέτες χρωμάτων παστέλ.”

Changgwang Health and Recreation Complex, Πιονγιάνγκ
Εθνικό Θέατρο, Πιονγιάνγκ

“Παρατήρησα κτίρια από την περίοδο επιρροής της Σοβιετικής ένωσης αλλά και πρόσφατα ανακαινισμένα κτίρια υπό την επιτήρηση του αρχηγού της χώρας, Kim Jong-Un.”

Εθνικό Θέατρο, Πιονγιάνγκ
Rungrado 1st of May Stadium, Πιονγιάνγκ

“Η πόλη είναι οργανωμένη γύρω από μεγάλες αξονικές λεωφόρους και διακοσμημένη με γιγάντια μνημεία, αγάλματα και ψηφιδωτά των ηγετών. Ακόμα είναι διακοσμημένη με λουλούδια που συμβολίζουν τους αρχηγούς, Kim Jong-il and Kim Il Sung.”

Kim Jong Suk Creche, Πιονγιάνγκ
Chongnyon Youth Hotel, Πιονγιάνγκ.
Πιονγιάνγκ Διπλωματική Λέσχη
Πιονγιάνγκ Διπλωματική Λέσχη

“Η συμμετρία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής Juche. Τονίζει τη σημασία των αγαλμάτων και τα πορτρέτα των ηγετών καθώς αυξάνει την αίσθηση του δέους.”

Ξενοδοχείο Koryo, Πιονγιάνγκ
Ξενοδοχείο Koryo, Πιονγιάνγκ

“Η συμμετρία είναι μια πολύ θεατρική συσκευή, κάνει τους χώρους της πόλης να μοιάζουν με σκηνές παραστάσεων. Τα κτίρια είναι σχεδιασμένα για να προκαλούν μία συναισθηματική απάντηση.”

Paektusan Ακαδημία Αρχιτεκτονικής, Πιονγιάνγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

http://www.mononews.gr/anatrichiastiko-liontari-perni-ekdikisi-tin-ora-pou-zevgari-prospathi-na-fotografithi-video/53715