• sports

    Wimbledon: Διακόπηκε από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές

    Wimbledon

    Wimbledon


    Η πρώτη ημέρα του Wimbledon διακόπηκε από διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων, έξω από το All England Lawn Tennis Club στο δυτικό Λονδίνο. Περισσότερα από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τις Θύρες 3-5, σε μια διαμαρτυρία που οργανώθηκε από την Palestine Solidarity Campaign.

    Οι διαδηλωτές φώναζαν «όσο παρακολουθείς, πέφτουν βόμβες» και είχαν πινακίδες που στόχευαν τη χορηγία της Barclays στο Wimbledon, με βάση την οικονομική σχέση της βρετανικής πολυεθνικής τράπεζας με εννέα αμυντικές εταιρείες που προμηθεύουν όπλα στο Ισραήλ.

    Υπήρχαν επίσης σημαίες και διαμαρτυρίες έξω από το σταθμό Southfields του μετρό του Λονδίνου. Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν φράουλες – τα φρούτα που συνδέονται εγγενώς με το Wimbledon – για να αναπαραστήσουν το αίμα. Ένα πανό έγραφε: «Φράουλες του Wimbledon μολυσμένες με παλαιστινιακό αίμα, ευγενική προσφορά της Barclays».

    Οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς στο Ισραήλ και ο πόλεμος που ακολούθησε στο Ισραήλ και τη Γάζα πυροδότησαν αρκετές διαμαρτυρίες στο Λονδίνο τους επόμενους μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Copernicus: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία για τη χαρτογράφηση των καμμένων εκτάσεων στην Αττική

    ΗΠΑ: Συρρίκνωση της μεταποίησης για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούνιο

    ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Στο WRC ως και το 2027!



    ΣΧΟΛΙΑ