• sports

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Στόχος η Super League να μπει στα 10 καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης

    • NewsRoom

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής, πρόεδρος Super League


    «Το νέο φορμάτ θα κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της Super League και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κλήρωση του προγράμματος αγώνων του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2024-25.

    Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, στόχος να φτάσει η Ελλάδα στη δέκατη θέση των καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

    «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε εδώ για την κλήρωση της νέας σεζόν του πρωταθλήματος. Ελπίζουμε να είναι μία εξαιρετική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Τελείωσε μία χρονιά που είχαμε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε στο νήμα με πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ και έφερε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού, τα πρώτα σε επίπεδο ανδρών και νέων.

    Ήταν ένας θρίαμβος του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει να κάνει με την οργάνωση κάποιων ομάδων. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να το πράξουμε και εμείς επειδή είδαμε ότι μπορούμε σε υψηλό επίπεδο να κερδίζουμε. Έναν αντίστοιχο θρίαμβο είχαμε το 2004 αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Αυτή η επιτυχία του Ολυμπιακού που ανέβασε τον συντελεστή, δεν πρέπει να την χάσουμε και όλοι μαζί να πάμε ακόμη ψηλότερα.

    Ο στόχος είναι να φτάσει στην 10η θέση. Να είμαστε στην πρώτη 12άδα αν όχι στην 10άδα. Σήμερα αρχίζει το νέο πρωτάθλημα με την κλήρωση, με ένα νέο φορμάτ, το οποίο θεωρώ ότι θα κάνει το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική πιο ανταγωνιστικό. Θα βοηθήσει το πρωτάθλημα μας.

    Μαζί με το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει και μία νέα εποχή και αυτό θέλω να το πετύχουμε όλοι μαζί με την αλλαγή προεδρίας στην ΕΠΟ. Ετοιμάζουμε πρόταση και για τη Super League 2 ώστε να πάει ψηλότερα η χώρα. Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για το τηλεοπτικό κομμάτι με κοινή διαχείριση. Εύχομαι όλα τα καλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

    Το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος

    Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 17 Αυγούστου και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαρτίου. Με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής, τα playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα περιλαμβάνουν τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις.

    Επίσης, θα γίνουν playoffs για τις θέσεις 5-8, όπου θα κριθεί το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ  θα πραγματοποιηθούν playouts για της θέσεις 9 έως 14, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στη Super League 2.

    Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στις 17 και 18 Αυγούστου, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν με εντός έδρας υποχρεώσεις, καθώς θα υποδεχθούν ΟΦΗ, Αστέρα AKTOR και Πανσερραϊκό αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό ενώ ο Άρης από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Παναιτωλικός θα φιλοξενήσει τη Λαμία, ενώ οι δύο νέοι στο πρωτάθλημα Λεβαδειακός και Athens Kallithea θα αγωνιστούν μεταξύ τους στη Λειβαδιά.

    Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα είναι μεταξύ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και του κυπελλούχου Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στην 4η αγωνιστική.

    Την 6η αγωνιστική θα έχουμε δύο ντέρμπι, με το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στην OPAP Arena και το ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα.

    Την επόμενη (7η) αγωνιστική θα έχουμε το ντέρμπι των «αιωνίων» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, ενώ την 8η θα παίξουν ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Τέλος, την 11η αγωνιστική ορίστηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τη 12η αγωνιστική το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

    Διαβάστε επίσης

    Στη Βουλή η έκτακτη Συνεισφορά Αλληλεγγύης 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

    ΕΕ: Αυτοί είναι οι 14 αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια

    ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Καταδικάζουμε κάθε προσβλητική συμπεριφορά



    ΣΧΟΛΙΑ